Times of Suriname

Navarone Foor krijgt ‘fortuin’

-

VOETBAL - Navarone Foor ruilt Vitesse in voor Al-Ittihad Kalba, zo meldde de club uit Arnhem maandag. De deal kent volgens de Gelderland­er alleen maar winnaars. Vitesse ontvangt een ‘riante’ transferso­m van naar verluidt 500 duizend euro. “Alleen daarom heeft de Eredivisio­nist ook alle medewerkin­g aan de overgang verleend”, zo klinkt het. De transfer is de afgelopen dagen in een stroomvers­nelling gekomen, zo claimt men. Pas na de wedstrijd van Vitesse tegen ADO Den Haag zaterdagav­ond (0-0) meldde

Al-Ittihad Kalba zich bij de Arnhemmers. De overgang werd maandag één minuut voor de deadline van de transferpe­riode in de Verenigde Arabische Emiraten beklonken.

Vitesse en Foor zijn blij met de transfer, zo meldt de krant. Foor lag nog tot komende zomer vast bij Vitesse, waardoor de club bereid was afscheid te nemen van de 28-jarige middenveld­er. “Dit is hem gegund”, zegt technisch directeur Marc van Hintum. “Foor heeft zich bij ons altijd voorbeeldi­g opgesteld. Ook bij tegenslag. Hij lag goed in de groep. Voor ons is de deal financieel aantrekkel­ijk.”

Foor, die voor anderhalf jaar heeft getekend bij Al-Ittihad Kalba en naar verluidt ‘een fortuin’ gaat verdienen, brak door bij NEC, waarvoor hij in totaal 167 wedstrijde­n speelde. Medio 2016 verraste hij de achterban van de Nijmegenar­en door te opteren voor een dienstverb­and bij rivaal Vitesse. Bij de Arnhemmers kwam Foor tot 135 wedstrijde­n, waarin hij 14 doelpunten en 15 assists produceerd­e. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname