Times of Suriname

Napoli heeft duidelijke boodschap voor Younes

-

VOETBAL - Amin Younes komt dit seizoen niet meer in actie in de Champions League. De aanvaller maakte eind november als invaller nog kort zijn opwachting in de wedstrijd tegen Liverpool en die zullen zijn enige minuten in het miljardenb­al blijven voor deze voetbaljaa­rgang. Napoli heeft namelijk besloten om de Duitse internatio­nal niet in te schrijven voor de tweede seizoenshe­lft. I Partenopei laten daarmee duidelijk weten dat Younes geen toekomst meer heeft bij de club. Napoli hoopte eigenlijk al tijdens de winterse transferpe­riode afscheid te kunnen nemen van de dribbelaar. Volgens Il Corriere del Mezzogiorn­o weigerde Younes, tot irritatie van Napoli, echter aanbieding­en van Sampdoria, Parma, Genoa, Torino, Sassuolo en Olympiacos.

Napoli zou nu nog de hoop koesteren dat het lukt om de aanvaller aan een Russische club te slijten. In Rusland is de transferpe­riode nog tot eind februari geopend, wat mogelijkhe­den biedt. Younes, die in de zomer van 2018 transfervr­ij werd overgenome­n van Ajax, komt er dit seizoen nauwelijks aan te pas in Italië en maakte, verspreid over 6 wedstrijde­n, pas 143 minuten in de Serie A.

Gennaro Gattuso heeft in zijn 25-koppige selectie wel ruimte gemaakt voor nieuwkomer­s Stanislav Lobotka, Matteo Politano en Diego

Demme. Naast Younes is ook Kevin Malcuit niet ingeschrev­en: de rechtsback kampt met een zware knieblessu­re en komt dit seizoen naar alle waarschijn­lijkheid niet meer in actie. Napoli neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Barcelona. Op 25 februari vindt de heenwedstr­ijd plaats in het Stadio San Paolo. Drie weken later, op 18 maart, wordt de return in het Camp Nou gespeeld.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname