Times of Suriname

Einde seizoen voor Dembélé

-

VOETBAL - De blessure van Ousmane Dembélé blijkt veel ernstiger dan gedacht. Maandagmid­dag meldde Barcelona dat de aanvaller een terugslag in zijn herstel heeft gekregen en een dag later wordt duidelijk hoe groot de schade is. In een officieel statement bevestigt de club dat de hamstring in het rechterbee­n van Dembélé volledig is afgescheur­d. Hij staat daardoor langdurig buitenspel, al doet de club geen voorspelli­ng over de precieze duur van de absentie.

In ‘de komende uren’ bepaalt Barcelona wat voor Dembélé de beste vervolgsta­p is, zo schrijft de club. De 22-jarige aanvaller ontbreekt al sinds eind november met zijn hamstringk­wetsuur. Hij was maandag wel van de partij op de training, maar moest deze sessie voortijdig staken vanwege ‘ongemakken’ aan zijn dijbeen. Het was de bedoeling van Barcelona om Dembélé donderdag in de kwartfinal­e van de Copa del Rey tegen Athletic Club zijn rentree te laken maken, maar dat behoort niet meer tot de mogelijkhe­den.

AS ging ervan uit dat de afwezighei­d van Dembélé nog twee extra weken in beslag zal nemen. Die schatting zal flink naar boven bijgesteld moeten worden: een gescheurde hamstring houdt voetballer­s normaliter maandenlan­g buitenspel. Daardoor staat ook deelname aan het EK op de tocht voor de Fransman. Het nieuws komt als een grote tegenvalle­r voor trainer Quique Setién, aangezien de keuzes voorin al beperkt zijn. Met het vertrek van Carles Pérez naar AS Roma zwaaide Barcelona afgelopen week bovendien nog een aanvaller uit.

Behalve Dembélé staat ook Luis Suárez aan de kant met blessurele­ed. Eerder op de dinsdag schreef ESPN dat Lionel Messi eigenlijk ook niet volledig fit is. Volgens de sportzende­r kampt de Argentijn met een blessure aan het dijbeen. Mede door de dunne spoeling voorin kiest Setién ervoor om Messi toch op te stellen. Setién beschikt met Messi, Ansu Fati en Antoine Griezmann over slechts drie inzetbare aanvallers. Barcelona staat in LaLiga op de tweede plek en is verwikkeld in een titelstrij­d met Real Madrid, dat drie punten voorsprong heeft. (VZ)

 ??  ?? De blessure van Ousmane Dembélé blijkt veel ernstiger dan gedacht. Gevreesd wordt dat de competitie over is voor de Franse aanvaller. (Foto: AD)
De blessure van Ousmane Dembélé blijkt veel ernstiger dan gedacht. Gevreesd wordt dat de competitie over is voor de Franse aanvaller. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname