Times of Suriname

Forse tackle van Odriozola leidt tot enkelbreuk op Bayern-training

-

VOETBAL - Ivan Perisic begon de afgelopen vijf wedstrijde­n op rij in de basis bij Bayern München, maar de Kroaat zal voorlopig pas op de plaats moeten maken. De aanvaller heeft gisteren op het trainingsv­eld een breuk in zijn enkel opgelopen. Boosdoener was nieuwkomer Álvaro Odriozola, die zijn ploeggenoo­t met een verkeerd getimede tackle vol op de enkel raakte.

BILD schetst dat het voorval plaatsvond aan het begin van het afsluitend­e trainingsp­otje. Meteen bij zijn eerste balcontact kreeg Perisic de forse tackle van Odriozola te verwerken. De Spanjaard putte zich vervolgens uit in verontschu­ldigingen, waarna Perisic door de medische staf naar de kant werd geholpen. Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 31-jarige aanvaller de komende tijd aan de kant zal staan: “Ivan heeft een breuk aan de buitenkant van zijn enkel opgelopen”, bevestigde trainer Hansi Flick op de aansluiten­de persconfer­entie. “Dit houdt in dat hij vier weken rust moet houden om te herstellen.

Daarna zal hij weer beginnen met trainen.”

Voor Perisic komt deze blessure als een tegenvalle­r, aangezien hij nog niet weet of zijn toekomst ook bij der Rekordmeis­ter ligt. De routinier wordt dit seizoen, met optie tot koop, gehuurd van Internazio­nale. Odriozola speelt overigens ook op huurbasis voor Bayern: hij kwam vorige maand over van Real Madrid. In die overeenkom­st is geen optie opgenomen om de overstap permanent te maken.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname