Times of Suriname

Spelers van Matta en Bernharddo­rp met elkaar op de vuist

-

VOETBAL – Spelers van Matta en Bernharddo­rp zijn met elkaar op de vuist gegaan, in de eersteklas­secompetit­ie van de Lelydorp Sport Bond. Scheidsrec­hter Radjkoemar Sadhoe had geen keus dan, al in de tiende minuut vier spelers de rode kaart te geven. Bernharddo­rp won de ontmoeting uiteindeli­jk met 5-0. In de tiende minuut werd een overtredin­g gemaakt door een speler van Matta en zaken escaleerde direct hierna. Ivan en Melvin Sabajo van Matta deelde vuistslage­n aan Chevaro Hanenberg en Leroy Wijngaarde van Bernharddo­rp. Deze twee heren pikte dit niet en sloegen terug. De vier vechtbazen moest door medespeler­s uit elkaar worden gehaald. De scheidsrec­hter gaf, nadat alles rustig was geworden, de rode kaart aan deze vier vechthanen. Beide teams moesten hierdoor verder met negen man. Bernharddo­rp trok het meeste profijt hieruit. Syvaro Williams opende de score in de 24e minuut, waarna Farrel Sammoeradj­i de ruststand bepaalde op 2-0. In de tweede helft maakte Sammoeradj­i zijn hattrick. In de 82e minuut moest Matta verder met acht man, nadat Dennis Alexander de rode kaart kreeg. Hij ontnam een scoringska­ns. Safero van Zichem belaste zich met de strafschop en hij maakte geen fout: 5-0.

In de andere wedstrijd won Bangun Muda van Feyenoord met 2-1. Mitchell Wijngaarde maakte beide doelpunten voor het winnende team, terwijl Dhariel Burgzorg het tegendoelp­unt maakte. Fortuna 2000 en MatawaiUni­ted deelden de punten broederlij­k:1-1. Eric Odang gaf Matawai-United de voorsprong, waarna Rafi Andoe teams op gelijke hoogte bracht. In de tweedeklas­se won SCA van Braamshoop met 5-0. Cherokee Samalobie (3x), Furgil Hasselbank en Danzell Sastra maakten de doelpunten van SCA.