Times of Suriname

Messi speelt al weken met een blessure

-

VOETBAL - Lionel Messi is al weken niet meer topfit, zo schreef I gistermidd­ag. Volgens de sportzende­r kampt de aanvaller van Barcelona met een blessure aan het dijbeen. Mede door de dunne spoeling voorin, na het wegvallen van Luis Suárez en Ousmane Dembélé, kiest trainer Quique Setién ervoor om Messi toch op te stellen. Barcelona maakt zich geen zorgen om mogelijke langetermi­jngevolgen, maar probeert volgens bronnen binnen de club wel voorzichti­g om te springen met de blessure van de sterspeler.

Het is onduidelij­k hoelang Messi al met pijn speelt, maar

ESPN spreekt van ‘meerdere weken’. De trainerswi­ssel in januari heeft wat betreft het herstel van Messi weinig goeds gebracht. Trainingen onder Setién zouden intensieve­r zijn dan onder zijn voorganger Ernesto Valverde, wat geleid heeft tot een toegenomen vermoeidhe­id onder een aantal spelers. Bij Messi zouden de intensieve trainingss­essies de klachten aan zijn dijbeen hebben verergerd. Het is echter niet duidelijk of hij intern aan de bel heeft getrokken, of dat de Argentijn er zelf voor kiest om wedstrijde­n te blijven spelen.

Het gaat om een andere blessure dan de kwetsuur die Messi aan het begin van het seizoen zes weken aan de kant hield. Vanwege klachten aan zijn kuitbeen miste Messi toen vijf wedstrijde­n; hij maakte op 17 september voor het eerst zijn opwachting in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (00) in Duitsland. Sindsdien heeft Messi in vrijwel iedere wedstrijd van Barcelona minuten gemaakt. Hij ontbrak alleen in de competitie­wedstrijd tegen Getafe (0-2 zege) op 28 september en in de Copa del Rey-wedstrijd tegen UD Ibiza (1-2 zege) van 22 januari, toen hij rust kreeg. (AD)

 ??  ?? Lionel Messi is al weken niet fit en kampt met een blessure aan het dijbeen. Trainingen onder Quique Setién zouden intensieve­r zijn dan onder zijn voorganger Ernesto Valverde, wat geleid heeft tot een toegenomen vermoeidhe­id onder een aantal spelers. (Foto: AD)
Lionel Messi is al weken niet fit en kampt met een blessure aan het dijbeen. Trainingen onder Quique Setién zouden intensieve­r zijn dan onder zijn voorganger Ernesto Valverde, wat geleid heeft tot een toegenomen vermoeidhe­id onder een aantal spelers. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname