Times of Suriname

Copa Libertador­es-soap eindelijk voorbij

-

VOETBAL - River Plate blijft officieel in de boeken staan als winnaar van de Copa Libertador­es van 2018. Tegenstand­er Boca Juniors had beroep aangeteken­d bij het internatio­naal sporttribu­naal CAS, maar kreeg gisteren te horen dat dat niet wordt toegewezen.

Daarmee komt eindelijk een einde aan een soap die meer dan een jaar heeft geduurd. Eind 2018, in aanloop naar het tweede duel van de eindstrijd tussen rivalen en stadgenote­n River Plate en Boca Juniors werd de spelersbus van Boca Juniors belaagd door fans van River Plate. Daarbij raakten spelers van Boca gewond. Vanwege de onrust in de stad werd besloten het duel uit te stellen en later zelfs te verplaatse­n naar Madrid. Dit tot onvrede van Boca, dat vond dat het na alle schermutse­lingen als winnaar aangewezen moest worden. River won het tweede duel in

Estadio Santiago Bernabéu met 3-1 en dat was na de 2-2 in het stadion van Boca voldoende voor de titel. Boca Juniors eiste dat River Plate gediskwali­ficeerd zou worden, maar aan dat verzoek werd geen gehoor gegeven. ,,Het CAS heeft geoordeeld dat River Plate de regels heeft overtreden, maar diskwalifi­catie zou een te zware straf zijn gezien de omstandigh­eden”, schrijft het CAS. River Plate kwam er overigens niet zonder straf vanaf. De ploeg moet de komende twee thuiswedst­rijden in de Copa Libertador­es (tegen Binacional uit Peru en tegen het Braziliaan­se São Paulo) afwerken in een leeg stadion. River Plate stond vorig jaar opnieuw in de finale, maar wist de titel niet te prolongere­n. Het Braziliaan­se Flamengo was in Lima met 21 te sterk. De finale ging toen maar over één wedstrijd.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname