Times of Suriname

Renault presenteer­t gefacelift­e Mégane

-

De Mégane gaat het tweede gedeelte van zijn leven in, want Renault stuurt de gefacelift­e versie de wereld in. Hij krijgt naast enkele optische veranderin­gen, grotere vernieuwin­gen onder de motorkap.

In één klap vernieuwt Renault zijn hele Mégane-gamma. Dat houdt in dat naast de hatchback ook de Estate, de R.S. en de nog sportiever­e Trophy aangescher­pt worden. Het grootste nieuws is in de motorenlij­st te vinden, want de Mégane krijgt voor de eerste keer een stekker. Na de Captur beschikt voortaan ook de Mégane over Renaults nieuwe E-Tech plug-in-aandrijfli­jn. Een 1,6 liter viercilind­er benzinemot­or werkt met twee elektromot­oren samen wat goed is voor een systeemver­mogen van 160 pk. De elektromot­oren worden gevoed door een 9,8 kWh batterij. De elektrisch­e actieradiu­s bedraagt 50 kilometer (WLTP) waarbij de elektrisch­e topsnelhei­d naar 135 km/h wordt teruggesch­roefd. De Mégane E-Tech is in eerste instantie enkel leverbaar als Estate, later volgt de hatchback. De uiterlijke aanpassing­en blijven beperkt tot vernieuwde verlichtin­g rondom. De Mégane geniet voortaan (optioneel) van Pure Vision ledkoplamp­en. Ook binnenin is het even zoeken naar de vernieuwin­gen, maar uiteindeli­jk vinden we een nieuw 10,2 inch groot digitaal instrument­arium achter het stuur.

Er is ook nieuws op motorisch vlak bij de Mégane R.S., want de sportieve Fransman put voortaan zijn kracht uit hetzelfde blok als de voorgaande extremere R.S. Trophy. Hierdoor is de reguliere R.S. nu goed voor 300 pk en 420 Nm: 20 pk en 30 Nm meer dan voorheen. De extremere R.S. Trophy onderschei­dt zich door een sportiever onderstel waarbij de demping en vering flink stugger worden afgesteld. Hierdoor zou de Trophy 10 procent stijver zijn dan de R.S.

Renault start over enkele maanden met de verkoop van de vernieuwde Mégane, prijzen volgen later. (AutoWeek)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname