Times of Suriname

Dít is de Skoda Vision In Concept

-

Skoda heeft een nieuw studiemode­l klaargesto­omd dat over enkele dagen zijn publieksde­buut beleeft tijdens de Auto Expo in het Indiase New Delhi. De Vision In Concept gedoopte nieuwkomer valt nu al via de digitale kanalen te bezichtige­n.

Het SUV- en crossoverg­amma van Skoda wordt er met de komst van een nieuwe hoogpotige natuurlijk niet overzichte­lijker op. De Tsjechen hebben immers al de Kamiq, Karoq en Kodiaq op de Europese menukaart staan. Goed nieuws voor wie door de SUV-bomen het bos niet meer ziet: de auto waar deze nieuwe concept-car op vooruitbli­kt, komt niet naar Europa.

De Vision In Concept geldt als Skoda’s vooruitbli­k op een nieuwe cross-over die het merk puur en alleen op de Indiase markt gaat verkopen. Toch hoeven we het model niet te missen. Hoewel Skoda er officieel geen melding van maakt, hebben we hier in feite namelijk te maken met de Indiase variant van de Kamiq. Waar de Europese Kamiq 4,24 meter lang is, strekt deze Vision In Concept zich uit over een afstand van 4,24 meter. Het lengtevers­chil zit hem waarschijn­lijk vooral in de bumpers. De wielbasis van de Vision In Concept is met 2,65 meter namelijk identiek aan die van de Kamiq en ook de schouder- en raampartij van de auto lijkt overeen te komen met die van de Kamiq die Skoda in oEuropa aan de man brengt.

Wel wijkt de Vision In Concept optisch af van

Skoda’s kleinste Europese cross-over. Zo loopt er over de gehele breedte van de kont een reflectere­nde strip en is het bumperwerk aan zowel voor- als achterkant anders. Aan de voorzijde zien we gelaagde verlichtin­g die net even anders is dan die van de Kamiq. Ook de meer rechtop staande grille is anders dan het exemplaar dat we van de Kamiq kennen. Net als het exterieur is ook het binnenste van de Vision In van ornamenten voorzien die het producties­tadium niet zullen halen. Denk onder meer aan het bovenop het dashboard geplaatste kristal en het touchpad waarmee de klimaatreg­eling wordt bediend. De op het MQB A0-platform geplaatste Skoda komt straks waarschijn­lijk onder meer beschikbaa­r met de bekende 1.0 en 1.5 TSI’s.

In het tweede kwartaal van volgend jaar moet de productiev­ersie van de Vision In op de Indiase markt komen. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname