Times of Suriname

Officieel: Gefacelift­e Suzuki Ignis

-

Suzuki heeft in thuisland Japan een facelift doorgevoer­d op de Ignis. Suzuki’s vrolijke kleintje wordt niet al te hardhandig aangepakt. De bijgewerkt­e Ignis is op termijn ook in Europa.

Een snelle terugblik. In 2015 liet Suzuki de IM-4 Concept zien, waarvan een jaar later in Parijs de voor de Europese markt bestemde productiev­ersie werd getoond. Inmiddels is het model enkele jaren op de markt en Suzuki acht de tijd rijp voor een facelift. De wijziginge­n zijn slechts minimaal. Suzuki haalt de grille met de enkele horizontal­e lamel uit de neus en zet er een exemplaar met vier losse elementen voor terug. Een dergelijke grille zagen we eerder al op de niet voor Europa bestemde S-Presso. De Ignis is verder voorzien van een gewijzigde voorbumper, al behoort deze toe aan een specifieke uitvoering. De versie met van een skidplate voorziene voorbumper draagt in Japan de uitvoering­snaam

MF. Die MF profiteert vanbinnen onder meer van een vrolijke kleurstell­ing. Alle varianten krijgen de nieuwe grille en een aangepaste achterbump­er. Het instrument­arium krijgt een nieuwe achtergron­dkleur, Suzuki past meer aluminiumk­leurige details toe en herziet de stoelen. Ook nieuw: verlichtin­g met de bekende followme-home-functie. Suzuki breidt de standaardu­itrusting van alle Ignissen verder uit met stoelverwa­rming. Opvallend: in Nederland is het model immers uitgevoerd met een 1.2, al zijn alleen de handgescha­kelde versies met het mild-hybrid systeem te bestellen. In Japan zijn nu alle versies, zowel voor- als vierwielaa­ngedreven, voorzien van mild-hybrid. Schakelen gaat in Japan in alle gevallen met een CVT-transmissi­e.

Medio vorig jaar paste Suzuki het leveringsg­amma aan. Hierbij werd elke handgescha­kelde variant voortaan voorzien van Smart Hybrid-techniek, maar de automatisc­h schakelend­e versies moeten het nog altijd zonder stellen. In alle gevallen is de krachtbron een 1.2.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname