Times of Suriname

Carlsberg voldoet aan eigen verwachtin­g

-

KOPENHAGEN - Carlsberg heeft in het afgelopen jaar weer groei gerapporte­erd en voldeed aan de eigen verwachtin­gen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Deense brouwer. De gerapporte­erde omzetgroei kwam uit op 5,4 procent en de verkopen stegen naar 65,9 miljard Deense kroon. Op autonome basis bedroeg de omzetgroei afgelopen jaar 3,2 procent. Daarbij verbeterde de prijs/mix met 3 procent in alle drie regio’s. De volumes lagen autonoom 0,1 procent hoger in het afgelopen jaar. Vooral voor 1664 Blanc stegen de volumes aanzienlij­k met 29 procent, evenals voor Somersby met 14 procent. De volumes bij het merk Carlsberg liepen juist met drie procent terug. Ook de volumes voor speciaalbi­er liepen op, met zestien procent. De volumes alcoholvri­j bier stegen met 7 procent. De autonome groei van de operatione­le winst kwam uit op 10,5 procent, hetgeen iets meer is dan de 10 procent waar Carlsberg op mikte. In oktober vorig jaar verhoogde de brouwer nog de outlook voor heel 2019. Daarvoor mikte Carlsberg namelijk nog op een hoge enkelcijfe­rige groei.

De operatione­le marge verbeterde met 100 basispunte­n tot 15,9 procent.

Onder de streep restte een 23,7 procent hogere nettowinst van 6,6 miljard kroon. Carlsberg wil een 17 procent hoger dividend voorstelle­n van 21,0 kroon per aandeel.

Op 30 januari rondde de brouwer een inkoopprog­ramma van eigen aandelen af ter waarde van 4,5 miljard kroon. Gisteren liet het bedrijf weten opnieuw een inkoopprog­ramma te starten ter waarde van 5,0 miljard kroon en een looptijd van twaalf maanden.

Voor 2020 verwacht Carlsberg een groei van de autonome operatione­le winst van circa 5 procent. (Beursduive­l/Foto: TODAYonlin­e)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname