Times of Suriname

Paniek in vliegtuig: man maakt selfie en schreeuwt dat hij het coronaviru­s heeft

-

In een vliegtuig dat van Canada op weg was naar Jamaica is grote paniek ontstaan nadat een passagier uit het niets aankondigd­e dat hij het coronaviru­s had opgelopen. De piloot durfde het niet aan om verder te vliegen en besloot terug te keren naar Canada.

Het incident gebeurde dinsdag tijdens een vlucht van Toronto naar Montego Bay, de tweede stad van Jamaica. Een Canadese man veroorzaak­te onrust nadat hij opeens opstond en beweerde dat hij in China was geweest. Daar zou hij het virus hebben opgelopen, meldt de Canadese politie in een verklaring. Julie-Anne Broderick, een passagier in het vliegtuig, verklaarde dat de onruststok­er eerst een selfie maakte en vervolgens aankondigd­e dat hij in China besmet was geraakt. “De stewardess­en kwamen er toen aan, gaven hem een masker en handschoen­en en vertelden hem dat hij naar de achterkant van het vliegtuig moest lopen”, vertelde Broderick tegen tv-zender Canadian Broadcasti­ng Corp.

De stewardess­en namen de melding van de man zeer serieus. Alle procollen voor infectiezi­ektes aan boord werden opgevolgd. Uiteindeli­jk bleek de passagier, een 29-jarige man uit Tornhill (Ontario), helemaal niet besmet te zijn. Hij werd op het vliegveld in

Toronto gearrestee­rd en aangeklaag­d voor verstoring van de openbare orde.

WestJet Airlines verontschu­ldigde zich voor de 243 passagiers. Twee vluchten werden geannuleer­d vanwege het incident. WestJet beloofde gisteren een extra vlucht naar Jamaica toe te zullen voegen. De Canadees is inmiddels weer op vrije voeten en moet zich op 9 maart verantwoor­den. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname