Times of Suriname

Aangehoude­n Van Trikt ontkent beschuldig­ing

-

PARAMARIBO - Robert van Trikt, ex-govornor van de Centrale Bank van Suriname, ontkent de beschuldig­ing tegen zich. Hij is gisteren na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld.

Zijn advocaat John Kraag zegt aan de krant dat hij gisteren samen met Van Trikt naar het politiebur­eau ging. De bedoeling was dat hij bij het verhoor aanwezig zou zijn. Hem werd voorgehoud­en dat hij niet erbij mocht zijn. Hij richtte samen met zijn collega Irvin Kanhai een schrijven aan de procureur-generaal. Hem is voorgehoud­en dat er ‘een beperking van vrij verkeer geldt tussen de raadsman en de verdachte’. Kraag zegt dat hij heeft begrepen dat Van

Trikt is aangehoude­n op basis van overtredin­g van de Wet Money Laundering, de Anticorrup­tiewet en de ambtsmisdr­ijven die zijn opgenomen in de artikelen 423, 424 en 430 van het Wetboek van Strafrecht.

Volgens Kraag ontkent Van Trikt de beschuldig­ing tegen zich categorisc­h. Hij zal aan de hand van de beschikkin­g van de beperking van vrij verkeer verdere stappen ondernemen. Het contactver­bod is gebaseerd op artikel 40 lid 2 van het Wetboek van Strafvorde­ring, waarin duidelijk is aangegeven dat ‘indien uit bepaalde omstandigh­eden een ernstig vermoeden voortvloei­t dat het vrije verkeer tussen raadsman en verdachte hetzij zal strekken om de verdachte bekend te maken met enige omstandigh­eid waarvan hij in het belang van het onderzoek tijdelijk onkundig moet blijven, het vrije verkeer tussen hen kan worden beperkt door de vervolging­sambtenaar’.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname