Times of Suriname

Gooien heet water op elfjarige zoon afgestraft

-

PARAMARIBO - Moeder Gracielle T is gisteren veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan elf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar, voor het gooien van heet water op haar elfjarige zoon.

Rechter Maytrie Kuldipsing­h heeft psychologi­sche begeleidin­g gelast. Zij acht de moeder schuldig aan poging tot zware mishandeli­ng met voorbedach­ten rade. Stiefvader Mario V is schuldig bevonden aan medeplicht­igheid aan poging tot zware mishandeli­ng. Hem is vijf maanden celstraf opgelegd, waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

De rechter nam de strafeis van het Openbaar Ministerie over. Beide verdachten zijn voorlopig in vrijheid gesteld en verschenen niet in de rechtszaal; zij blijven met de veroordeli­ng op vrije voeten.

Het slachtoffe­r verklaarde dat zijn moeder heet water op hem gooide, terwijl zijn stiefvader hem vasthield. Hij ging naar zijn biologisch­e vader, maar werd bij terugkeer thuis mishandeld met een stok, omdat zijn moeder en stiefvader boos waren dat hij naar zijn vader was geweest. Ook werd toen heet water op hem gegooid. Hij lag een paar dagen in het ziekenhuis.

De moeder verklaart echter dat haar zoon onhandelba­ar is en dat zij geen raad met hem weet. Zij werd ontzettend boos dat hij zonder toestemmin­g bij zijn biologisch­e vader ging. Volgens haar had de duivel bezit van haar genomen, want zij wilde haar zoon alleen maar pijn doen. Zij sloeg het hoofd van het kind tegen een deur en mishandeld­e hem een uur lang. Ook gooide zij heet water op hem. Zij stuurde hem nadien om te baden en vervolgens naar bed. Toen zij wist wat zij had gedaan, bood zij de jongen haar verontschu­ldigingen aan. Uit het psychologi­sch rapport blijkt dat de vrouw zwakbegaaf­d is en opvoedkund­ige problemen heeft. Er is grote kans op recidive.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname