Times of Suriname

Ontevreden ALO-studenten krijgen geld terug

-

PARAMARIBO - Studenten die zich hebben ingeschrev­en voor de prebachelo­r opleiding van de Academisch­e Lerarenopl­eiding (ALO) en hiervan afzien, krijgen hun geld terug. De studenten zien af van de opleiding, omdat er naar hun zeggen heel veel onduidelij­kheid is. Kort voor aanvang werd hun meegedeeld dat het om een online-opleiding gaat.

De studenten hopen dat ze zo snel mogelijk over hun geld kunnen beschikken, omdat ze het nodig hebben om voor een andere studie te betalen. “Er heerste grote ontevreden­heid onder de studenten, omdat ze niet van tevoren op de hoogte waren gesteld wat de regels zijn en waaraan ze zich moeten houden. Er is niet aan ze voorgehoud­en dat het een onlinestud­ie is en studenten van deze tijd zijn niet tegen de ontwikkeli­ng, ze gaan met de ontwikkeli­ng mee, maar er zou van tevoren gemeld moeten worden en kijken of de randvoorwa­arden in place zijn. Want nu worden de studenten in de kosten gejaagd want ze moeten een laptop en wifibox aanschaffe­n en dat gaat niet. Ze moeten ook in een programma Moodle werken, waarmee ze helemaal niet bekend zijn. Verder heerst er grote ontevreden­heid omtrent een aantal zaken zoals: trajectver­volging, wat houdt de opleiding in, waar gaan ze lesgeven. Ze hebben tot nu toe niet begrepen wat de output zou moeten zijn van deze opleiding”, zegt een teleurgest­elde student.

Een andere student zegt af te zien van de opleiding, omdat er nog altijd veel onduidelij­kheid heerst. Volgens haar kunnen de docenten niet voldoende informatie verschaffe­n over die onduidelij­kheden. Zij kiest het zekere voor het onzekere; ze gaat economie studeren aan de universite­it.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname