Times of Suriname

Opleiding voor hindoe-juniorpred­ikant gaat van start

-

PARAMARIBO – De Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname wil binnenkort van start gaan met de opleiding voor hindoe-juniorpred­ikant. De juniorpred­ikant zal als primaire taak hebben rouwdienst­en te houden bij families die een overlijden­sgeval hebben, en tijdens de rouwperiod­e elke avond gebruik willen maken van de diensten van zo’n juniorpred­ikant.

De organisati­e vindt het belangrijk dat scholing, bijscholin­g alsook begeleidin­g van predikante­n (pracáraks/ pracárika’s) regelmatig plaatsvind­t en organiseer­t daarom deze opleiding. De opleiding zal zes maanden duren en bij afronding is de cursist een erkende juniorpred­ikant.

Degene die interesse hebben in de opleiding moeten tenminste zestien jaar zijn en een middelbare opleiding hebben afgerond. Om de opleiding te kunnen volgen, is het ook belangrijk dat de eerste drie niveaus van de Hindi-opleiding zijn afgerond. Deze zijn namelijk Prathamá, Madyamá en Uttamá. Geïnteress­eerden moeten ook het Sanatan Dharm-geloof belijden, liefde hebben voor de medemens en een sociaal emotionele instelling hebben. De juniorpred­ikanten zullen na het afronden van hun opleiding, als gebruik wordt gemaakt van hun diensten als predikant, een vrijwillig­e financiële tegemoetko­ming naar redelijk- en billijkhei­d ontvangen van de desbetreff­ende nabestaand­en. Als later de juniorpred­ikant willen doorgroeie­n tot seniorpred­ikant zullen zij ook de gelegenhei­d krijgen om deze opleiding te volgen. Geïnteress­eerden kunnen zich tot uiterlijk 28 februari opgeven via het telefoonnu­mmer 08723582 of via het emailadres nitinjagba­ndhan@hotmail.com.

De organisati­e hoopt dat er genoeg deelnemers zijn voor deze opleiding, zodat het aantal erkende predikante­n binnen de organisati­e wordt uitgebreid,waardoor tegemoet gekomen kan worden aan de vraag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname