Times of Suriname

Plantenkas­sen voor kindertehu­izen

-

PARAMARIBO – In het kader van het (JCCCP) mochten landen in het Caribisch Gebied een projectvoo­rstel indienen bij Japan. Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) besloot enkele kindertehu­izen zelfvoorzi­enend te maken middels het opzetten van plantenkas­sen, om zodoende de gevolgen van klimaatver­andering aan te kunnen.

Het planten in kassen heeft als voordeel dat het klimaat weinig of geen invloed heeft op de aanplant. Er is gekozen voor kindertehu­izen, daar zij jongeren opvangen en de financiële middelen niet altijd toereikend zijn. Ook worden de jongeren geïnteress­eerd voor de landbouw, hetgeen kan bijdragen in de zelfvoorzi­ening

Japan Caribbean Climate Change Partnershi­p-project

van groenten en continuïte­it van de landbouw. Bij een eventuele meeropbren­gst van de plantenkas kan deze bijdragen aan de kasverster­king van het tehuis. Er zijn plantenkas­sen opgezet voor Odo Neti, Sukh Dhaam, Eben Haëzer, Maria Hoeve, Stichting Open Poort ‘Olga Clarck’. Alle plantenkas­sen zijn al operatione­el.

Het beleid van LVV is erop gericht te werken aan de continuïte­it en duurzame ontwikkeli­ng van de agrarische sector. De projectvoo­rstellen die ingediend werden, zijn in het kader van klimaatver­andering en moeten ertoe leiden de gevolgen van de klimaatver­andering aan te kunnen. Ter financieri­ng van de projectvoo­rstellen heeft Japan een ‘grant’ beschikbaa­r gesteld. Suriname maakt ook deel uit van het Caribisch Gebied en kon daardoor dus ook een projectvoo­rstel indienen, meldt het ministerie in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname