Times of Suriname

Derde verbrandin­gsoven in Brokopondo

-

PARAMARIBO – De derde verbrandin­gsoven in Brokopondo is in gebruik genomen. Dit gebeurde woensdag in het ressort Klaaskreek. Aanwezig waren de ministers Sergio Akiemboto van Natuurlijk­e Hulpbronne­n, Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng, parlementa­riër Wendel Asadang (NDP) en de districtsc­ommissaris van Brokopondo, Frederik Finisie, alsook de kapitein van het dorp.

Tijdens de opening zijn verschille­nde toespraken gehouden door de verschille­nde vertegenwo­ordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoor­d omgaan met de verbrandin­gsoven benadrukt, zodat dit project duurzaam voor Suriname mag zijn. Hierna werden de naamborden van de verbrandin­gsoven met gedeelde enthousias­me onthuld.

Minister Akiemboto zegt dat de verbrandin­gsoven smal is, maar een grote positieve impact zal hebben voor zowel de gemeenscha­p van Klaaskreek alsook voor

Suriname. Hij zegt dat er wereldwijd grote conferenti­es worden georganise­erd om milieuvraa­gstukken aan te pakken en met dit idee maakt Suriname grote stappen. “Een verbrandin­gsoven brengt op twee vlaktes ontwikkeli­ng met zich mee”, zegt minister Dikan. “Het zorgt voor een schonere leefomgevi­ng welke dan weer zorgt voor goede gezondheid. Ik ben helemaal tevreden omdat vuilophaal en -verbrandin­g onder het beheer van mijn ministerie vallen en in Brokopondo zijn er al drie, dus ik ben tevreden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname