Times of Suriname

Geruchtenm­olen rond Messi draait op volle toeren na onrust bij Barcelona

-

VOETBAL - Lionel Messi uitte dinsdag zijn onvrede over de gang van zaken bij Barcelona en richtte zich met zijn woorden onder meer tot sportief directeur Éric Abidal. Volgens Spaanse media is de kou inmiddels uit de lucht en de rust is wedergekee­rd in het Camp Nou. Desondanks wordt er in de kranten volop gespeculee­rd over de toekomst van Messi. Volgens La Gazzetta dello Sport staan de Europese grootmacht­en in de rij om de 32-jarige Argentijn van Barça over te nemen.

Een dag na het bericht van Messi op Instagram meldde Manchester Evening News al dat de beleidsbep­alers van Manchester City wel oren hebben naar zijn komst. Met Ferran Soriano en Txiki Bergirista­in beschikt de Engelse topclub over twee directeure­n met een verleden bij Barcelona. Bovendien werkte Messi in het verleden al succesvol samen met manager Josep Guardiola, terwijl hij een goede band heeft met City-spits Sergio Agüero. City denkt derhalve een goede kans te maken op de komst van Messi, maar volgens La Gazzetta dello Sport zijn er meer kapers op de kust.

De roze sportkrant schreef donderdag dat Paris SaintGerma­in en Internazio­nale goede kandidaten zijn, mocht Messi besluiten om komende zomer de deur van het Camp Nou daadwerkel­ijk achter zich dicht te trekken. Zijn vriendscha­p met Neymar zou hem naar Frankrijk kunnen leiden. Met een dienstverb­and in de Serie A zou hij in de voetsporen van Cristiano Ronaldo treden. Volgen het Italiaanse dagblad zijn Bayern München, Manchester United en City de overige clubs die het salaris van Messi kunnen ophoesten.

Messi heeft zijn contract bij Barcelona nog altijd niet verlengd. Hij ligt tot medio 2021 vast en door een speciale clausule is hij een aantrekkel­ijk doelwit. Met zijn huidige verbinteni­s kan hij komende zomer transfervr­ij vertrekken. “Messi heeft tot 2021 getekend. Daarbij is overeengek­omen dat hij aan het einde van zijn een-na-laatste seizoen de vrijheid heeft om gratis te vertrekken”, zo bracht voorzitter Josep Maria Bartomeu eerder al naar buiten in de Spaanse media. “Hij heeft het recht verdiend om over zijn eigen toekomst te beslissen, maar hij is een echte Culé en ik maak me geen zorgen. Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol hadden dezelfde clausule in hun contract staan.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname