Times of Suriname

Gewisselde Vertonghen gaat viraal

-

VOETBAL - De beelden van de reactie van Jan Vertonghen op zijn wissel in het FA Cupduel van Tottenham Hotspur met Southampto­n (3-2 zege) gingen woensdagav­ond het internet over. De 32-jarige verdediger werd al na 54 minuten spelen naar de kant gehaald voor Gedson Fernandes en hij nam ernstig gedesillus­ioneerd en geëmotione­erd plaats op de reserveban­k. José Mourinho kan na afloop begrip opbrengen voor de reactie van Vertonghen. “Met vijf achterin controleer­den we de wedstrijd niet, dus ik moest die wissel doorvoeren. Sommige spelers die dan gewisseld worden reageren slecht, maar Jan reageerde als de profession­al die hij is. Ik begrijp zijn verdriet, dat is normaal. Hij is altijd respectvol en altijd profession­eel. Het maakt me niet blij om hem te vervangen. Maar ik deed het voor het team, Jan is blij voor het team”, zo tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Mourinho. De Portugese oefenmeest­er ontkent dat er sprake was van een blessure.

“Nee, het was mijn beslissing. Het was gewoon een kwestie van wachten op het juiste moment om Dele (Alli, red.) te brengen, want hij was een groot vraagteken”, gaat de manager van Tottenham Hotspur verder. “Dus ik moest het schaakspel spelen zonder lopers, zonder koningen en zonder koninginne­n. Het was heel moeilijk, dus ik moest wachten en ik moest een verdediger eruit nemen. Ik besloot om Tanganga en Toby te laten staan, zij zijn toch een beetje sneller, een beetje beter om met de ruimte om te gaan. Ik besloot Jan op te offeren.” “Of ik hem al heb gesproken? Nog niet, maar ik moet dat ook niet, want hij is een intelligen­te kerel. Hij is zeer profession­eel en het is duidelijk dat ik het niet deed om hem te straffen want hij speelde precies hetzelfde als de anderen. Ik wisselde omdat ik moest veranderen en een aanvallend­e speler moest brengen”, besluit Mourinho.

(AD)

 ??  ?? Jan Vertonghen was het helemaal niet blij mee dat hij in de 54ste minuut werd gewisseld voor Dele Alli. (Foto: AD)
Jan Vertonghen was het helemaal niet blij mee dat hij in de 54ste minuut werd gewisseld voor Dele Alli. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname