Times of Suriname

Bliksem neemt koppositie over

-

VOETBAL – Bliksem heeft volledig profijt getrokken van het gelijkspel van Sportveren­iging Hanna’s Lust (SVH) en de koppositie overgenome­n in de competitie van de Wanica Sport Organisati­e. In het George Deulstadio­n kwamen SVH en Inter Kaja niet verder dan een 0-0 gelijkspel, terwijl Bliksem van Toerano won met 3-2. Bliksem heeft nu twintig punten en SVH negentien.

SVH kon zijn koppositie behouden, als het van Inter Kaja zou winnen. Het team startte wel goed, maar de mogelijkhe­den werden niet omgezet in doelpunten. Hierdoor deelden de teams de punten broederlij­k. Bliksem zag hierdoor de mogelijkhe­id om de koppositie over te nemen, maar werd verrast door Toerano in de eerste helft. In de 36ste minuut gaf Clainer Amoida de voorsprong aan Toerano en Bliksem moest met een achterstan­d naar de kleedkamer. In de tweede helft werden zaken nog erger, toen Orpheo Asinga het tweede doelpunt binnenscho­ot en Bliksem op een ruime achterstan­d bracht: 2-0. Bliksem gaf het niet op en binnen twee minuten werd de achterstan­d weggewerkt. In de 62ste minuut verkleinde Russel Gadjasi de achterstan­d, waarna Rohandie Banai de score op gelijke hoogte bracht: 2-2. Toerano begon hierna paniekerig tevoetball­en, maar kreeg in de 76ste minuut een meevaller. Bliksem werd gereduceer­d naar tien man, omdat Astrando Banai de rode kaart kreeg.

Toerano ging hierna opzoek naar het winnende doelpunt, maar werd juist verrast met een tegendoelp­unt. Met nog acht minuten te gaan, maakte Djergen Gadjasi het winnende doelpunt.

Inter Sunnypoint werkte een achterstan­d weg en won van Futu Na Keba (FTN) met 3-1. Cedric Eduards gaf FTN de voorsprong, maar hierna bezorgden Densio Wanabo, Oneal Watsong en Arnold Koedoe Inter Sunnypoint de overwinnin­g.

Bende Konde won ruim van TBL met 5-0. Romeo Pansa (2x), Hilaio Apodi (2x) en Gabriel Apodi maakten de doelpunten.