Times of Suriname

Onana zet zinnen op transfer

-

VOETBAL - André Onana heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Chelsea, zo meldde Goal gisteravon­d. De keeper van Ajax staat nog tweeënhalf jaar onder contract in Amsterdam, maar ziet voor zichzelf een toekomst weggelegd onder de lat in het Stamford Bridge. Onana denkt dat hij kans maakt om de nieuwe eerste keeper van Chelsea te worden, nadat Kepa Arrizabala­ga zaterdag werd gepasseerd door trainer Frank Lampard.

Kepa werd in de zomer van 2018 de duurste keeper aller tijden, toen hij voor tachtig miljoen euro overkwam van

Athletic Club. De Spanjaard steekt echter niet in goede vorm en daarom kreeg concurrent Willy Caballero de voorkeur tegen Leicester City (2-2). Chelsea voert intern gesprekken over de toekomst van Kepa. Christophe Lollichon, de vaste scout van Chelsea op het gebied van keepers, spreekt binnenkort met technisch adviseur Petr Cech en trainer Lampard om de knoop door te hakken over de keeper. Het contract van Kepa bij Chelsea loopt door tot de zomer van 2025. Ondertusse­n is de zoektocht naar een permanente opvolger al begonnen, zo claimt

Goal. De afgelopen weken werden Nick Pope van Burnley en Mike Maignan van Lille OSC al in verband gebracht met Chelsea. Het is onduidelij­k hoe serieus de interesse van Chelsea in Onana is, maar zelf ziet de Kameroener een transfer naar West-Londen wel zitten als gevolg van de onduidelij­kheid over de keeperspos­itie. Lampard heeft bovendien een voorkeur voor spelers die hij zelf in actie heeft gezien, in plaats van spelers die gescout zijn, en dat eerste geldt voor zowel Onana als Maignan, tegenover wie hij stond in de Champions League.

Dinsdag schreef de Evening Standard nog dat Chelsea ook een oogje heeft op een andere speler van Ajax: Hakim Ziyech. De aanvallend­e middenveld­er heeft een doorlopend contract bij Ajax, maar de verwachtin­g is dat de Amsterdams­e club bij een redelijk bod zal meewerken aan een zomers vertrek van de spelmaker. Ziyech maakte eerder dit seizoen grote indruk in de Champions League tegen Chelsea, onder meer met een schitteren­de vrije trap uit een bijna onmogelijk­e hoek die uiteindeli­jk leidde tot een eigen doelpunt van doelman Kepa. (VP)

 ??  ?? André Onana heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Chelsea. (Foto: Goal)
André Onana heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Chelsea. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname