Times of Suriname

Spelers van Spantu laten zich van hun slechte zijde zien

-

VOETBAL – De spelers van Spantu hebben zich van hun slechte zijde laten zien, door weg te lopen in de ontmoeting tegen Locomotief. De competitie­wedstrijd van de Para Sport Bond moest hierdoor gestaakt worden. In het Andre Brahimstad­ion stond Locomotief op dat moment voor met 2-1.

Locomotief begon de wedstrijd goed en in de zevende minuut opende het team de score via Sergio Vyent. Spantu gaf niet op en trok in de 29e minuut de score gelijk, door een doelpunt van Edwig Plet: 1-1. Niet lang hierna nam Locomotief weer de voorsprong via Safije Peiter, die de ruststand bepaalde op 2-1. In de tweede helft kreeg Alfred Sno de rode kaart en Spantu moest verder met tien man. Zaken werden nog erger voor Spantu, toen Cedric van Favery in de 77e minuut de rode kaart kreeg, waardoor slechts negen spelers van Spantu op het veld waren. Een minuut later kreeg Astrando Gambier zijn tweede gele kaart, dus rood. De spelers van Spantu waren het duidelijk niet eens met deze beslissing van de scheidsrec­hter. Zij scholden hem uit en verlieten het speelveld

Bestuursli­d Joel Panka zegt dat dit gedrag van Spantu niet door de beugel kan. “Wij gaan de zaken bekijken en personen aanhoren. Bestuursle­den hebben ook gezien wat er gebeurd is. Nadat alles op een rij is gezet, zullen er straffen uitgedeeld worden. Wij kunnen dit niet tolereren.” Koploper OSV maakte geen fout en won van Jong Surinos met 6-0. Jonathan Soeberman (2x), Damien Seinpaal, Ivanio Bergmans, Wensley Amelo en Denzel Adely maakten de doelpunten. Sjulang en Yong Boys kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Silvro Tison bracht Yong Boys op voorsprong, maar Sebastiaan Joval bracht teams op gelijke hoogte.