Times of Suriname

Real Sociedad stunt tegen Real Madrid

- Federico Valverde van Real Madrid probeert de bal te beschermen, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: AD)

VOETBAL - Real Madrid heeft zichzelf donderdag geblameerd in de Copa del Rey. De ploeg van Zidane verloor in eigen huis met 3-4 van Real Sociedad. Hierdoor plaatst Real Sociedad zich voor de semifinale­s.

Het duel in Santiago Bernabéu duurde slechts 22 minuten tot het eerste opmerkelij­ke moment te noteren viel. Alphonse Arèola wist een schot van Alexander Isak niet goed te verwerken. De bal belandde voor de voeten van uitgereken­d Martin Ødegaard, huurling van de Madrilenen, en de Noor werkte de bal achter de niet goed uitziende Franse doelman: 0-1. Hierna kreeg Real Madrid enkele goede mogelijkhe­den op de gelijkmake­r, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.

Real Madrid wist dat het na de rust een achterstan­d om moest buigen, maar dit kwam er niet van. Isak, die in de eerste helft een aantal behoorlijk­e kansen om zeep hielp, stond op voor Sociedad. Via een geweldige vallende volley schoot hij de 0-2 tegen de touwen, waarna hij een paar minuten later het aangeslage­n Madrid opnieuw pijn wist te doen. Dit keer schoot hij de bal kiezelhard in de korte bovenhoek, waardoor De Koninklijk­e tegen een onoverbrug­bare achterstan­d aankeek.

Kort na de 0-3 van Isak was het wel Marcelo die de supporters in het Bernabéu weer deed hopen: 1-3. Deze hoop kon slechts tien minuten standhoude­n, want het was Mikel Merino die na een assist van de uitblinken­de Isak de definitiev­e beslissing tegen de touwen schoot in de vorm van de 1-4. Rodrygo deed vlak daarna weer wat terug voor de Madrilenen. Vlak voor het laatste fluitsigna­al wist Nacho de bal binnen te koppen, waardoor Real Madrid nog één keer alles of niets kon gaan spelen. Andoni Gorosabel kreeg nog zijn tweede gele kaart te zien, maar Real Madrid wist de gelijkmake­r niet meer te produceren.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname