Times of Suriname

Crisis bij Barcelona compleet

-

VOETBAL - Niet Barcelona maar Athletic Club heeft zich gisteravon­d voor de halve finale van de Copa del Rey geplaatst. Een strafschop­penreeks leek de enige manier om de twee teams uit balans te krijgen, maar een doelpunt van Iñaki Williams in de 92e minuut gaf de doorslag. Dat betekent dat Granada, Mirandés, Athletic en Real Sociedad de halvefinal­isten van het Spaanse bekertoern­ooi zijn.

De eerste helft in San Mamés leverde geen doelpunten op, maar de teams van Gaizka Garitano en Setién zorgden ieder op hun manier voor een zeer aantrekkel­ijk schouwspel. Athletic speelde intens en verzorgd voetbal, en volgde duidelijk het strijdplan van Garitano. De strijdlust ten spijt, het aantal kansen in de eerste 45 minuten was op een hand te tellen.

Na een kwartier in de tweede helft had Setién voldoende gezien. De teams hielden elkaar in evenwicht, grote kansen bleven wederom uit en Frenkie de Jong kreeg zelfs een gele kaart voor een schwalbe in het strafschop­gebied van de Basken. De trainer van Barcelona opteerde voor de entree van Antoine Griezmann, als vervanger van Fati. De Catalanen werden ietwat dreigender, maar echt overtuigen­d was het niet. Een volley van Griezmann ging hoog over en een valpartij van De Jong na een duel met Ander Capa werd niet met een strafschop bestraft.

In de laatste twintig minuten ging de wedstrijd op en neer, met mogelijkhe­den voor beide teams. Een schot van Griezmann was een makkelijke prooi voor Simón, een poging van Unai Núñez ging maar net over het doel van Marc-André ter Stegen en drie minuten voor het einde kwam Messi oog in oog met Simón niet tot scoren. Een dure misser, daar Williams in de extra tijd het duel alsnog in de reguliere speeltijd besliste: 1-0.