Times of Suriname

Leo Victor beëindigt teleurstel­lende reeks

- T.J. Mcconnell van Indiana Pacers wordt belaagd door Terence Davis. (Foto: NBA.com)

VOETBAL – Na twee teleurstel­lende resultaten heeft Leo Victor zich hersteld en won woensdag van PVV, bij de voortzetti­ng van de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Andre Kamperveen­stadion werd nipt gewonnen van PVV met 1-0. Leo Victor heeft door de overwinnin­g elf punten en staat op de derde plaats. PVV is negende met zeven.

Beide teams verloren hun laatste wedstrijd en wilden dus de punten pakken in deze ontmoeting. Leo Victor liet in de vierde ronde punten liggen tegen Broki (3-3) en verloor in de vijfde ronde van Notch (3-4). Beide teams begonnen de wedstrijd goed, waarbij

PVV enkele goede kansen kreeg. Echter, de mogelijkhe­den werden niet omgezet in doelpunten. Dit kwam het team duur te staan, toen Leo Victor wel een van zijn kansen omzette in een doelpunt. Dit doelpunt werd gemaakt door Gilberto Cronie: 1-0. In de tweede helft kreeg PVV tal val kansen om langszij Leo Victor te komen. Echter, het team faalde weer. Leo Victor hield stand en pakte de drie punten. Voor Leo Victor is deze zijn derde overwinnin­g. PVV verliest voor de tweede keer op rij en zakt hiermee ook twee plaatsen op de ranglijst. Voor deze wedstrijd stond het team nog op de zevende plaats.

BASKETBAL - Met een driepunter een halve minuut voor het einde hielp basketball­er Serge Ibaka zijn ploeg Toronto Raptors aan de twaalfde overwinnin­g op rij in de NBA. Het werd een benauwde 119-118 zege voor de titelverde­diger op Indiana Pacers, dat in de Scotiabank Arena tegen de derde nederlaag op rij aanliep.

Het was opnieuw een zwaarbevoc­hten zege, nadat Raptors in het derde kwart nog tegen een achterstan­d van 19 punten hadden aangekeken. Maar de ploeg toonde veerkracht zoals het dat in het kampioensj­aar ook zo vaak had gedaan. Ibaka kwam tot 30 punten maar was niet eens de topschutte­r aan Canadese kant. Die rol was voor Kyle Lowry met 32 punten, 10 assists en 8 rebounds. De serie van twaalf overwinnin­gen op rij betekende een record voor Toronto Raptors, dat eerder in 2016 en 2018 al wel elf keer achter elkaar had gewonnen.

Overige uitslagen:

Detroit Pistons–Phoenix Suns 116–108, Boston Celtics– Orlando Magic 116–100, Brooklyn Nets–Golden State Warriors 129–88, Minnesota Timberwolv­es–Atlanta Hawks 120–127, Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers 109–103, Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 107–121, Utah Jazz–Denver Nuggets 95–98, Los Angeles Clippers–Miami Heat 128-111.