Times of Suriname

Tesla: Technisch wonderaand­eel

-

HELMOND - Menig belegger zal de wenkbrauwe­n fronsen bij het zien van het koersverlo­op van Tesla. Hoe kan dat nu, bijna 900 dollar op het koersbord? Vorig jaar ging het nog zo slecht en er werd al gezinspeel­d op een faillissem­ent.

“Het kan verkeren”, zei dichter Bredero ooit en dat geldt zeker voor Tesla, het technisch wonder. Maar hoe nu verder met de chart, ook een technisch wonder? Ik zal het plaatje voor u duiden.

Ik neem u mee op de grafiek naar oktober vorig jaar toen de koers met een solide witte candle de gemiddelde lijn opwaarts passeerde. Er kwam toen een einde aan een licht negatief getinte kwakkelfas­e. De koers noteerde toen rond de 270 met de swingtelle­r reeds op +7. Dat was geen ideaal instapmome­nt. De upswing werd afgemaakt, gevolgd door wat stabilisat­ie bij 350. Vervolgens startte er rond 350 een nieuwe upswing. Dat was wel een prachtig instapmome­nt, vervolg uptrend, niet wetende dat er een supersnell­e accelerati­e zou volgen tot aan ruim 900 aan toe.

De doorgewint­erde en gediscipli­neerde Dashboardb­elegger zou de hele rit hebben uitgezeten tot aan swing +9 deze week aan toe. Een ruime verdubbeli­ng van de winst in slechts negen weken, hetgeen een sterk parabolisc­he bullenmove op de grafiek oplevert. Prachtig mooi de beweging die we zien, maar hoe nu verder? Wat indiceren de indicatore­n? Het moge duidelijk zijn dat er sprake is van een charttechn­ische overspanne­nheid. De swingtelle­r op +9, de RSI ruim boven de OB-lijn en enkele MRI candles onderschri­jven deze bevinding.

De bulls zijn toe aan een pitstop, de motoren raken oververhit, tijd voor afkoeling. Maar doen de stieren dit om vervolgens een correctie toe te staan? Als u kooppositi­es heeft uitstaan, dan getuigt dit van een enorme discipline, want eerlijk gezegd toont de chart een uitzonderl­ijke situatie. Ik wil dit het ‘Tesla effect’ gaan noemen in mijn TA coaching-activiteit­en. Dan weet u exact wat ik bedoel als we worden getrakteer­d op een supersnell­e parabolisc­he koersbeweg­ing.

Een reactie uit het berenkamp kan niet uitblijven, wat dan winstnemin­gen zal uitlokken. Maar hiertoe is een zwarte candle gewenst, liefst zonder al te lange sprieten. Een afdaling naar de 500 zone is dan goed mogelijk. Daar maar eens bezien of Tesla toe is aan een nieuwe rit richting het noorden. Mocht u geen kooppositi­es hebben uitstaan, dan mag u aan de zijlijn wachten op nieuwe koopkansen tegen veel lagere koersen dan 800+. Ook dat getuigt van de juiste mentale beleggersd­iscipline.

(Beursduive­l)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname