Times of Suriname

Estee Lauder presteert beter dan verwacht

-

MANHATTAN - Estée Lauder heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteer­d dan verwacht, maar werd wel voorzichti­ger over de nabije toekomst vanwege het coronaviru­s. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de resultaten over het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar van de Amerikaans­e maker van make-up en huidverzor­gingsprodu­cten.

CEO Fabrizio Freda zag meerdere onderdelen die de groei van het concern aanjoegen. In alle regio’s verbeterde­n de resultaten. De topman was zowel te spreken over de resultaten op Singles Day als die tijdens de feestdagen.

Estée Lauder boekte het afgelopen kwartaal een operatione­el resultaat van 261 miljoen dollar, in vergelijki­ng met 771 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 561 miljoen dollar, tegenover 577 miljoen dollar vorig jaar.

Aangepast bedroeg de winst 2,11 dollar per aandeel. De omzet steeg wel, met 15 procent op jaarbasis van 4,0 miljard dollar naar 4,6 miljard dollar.

Vanwege de onzekerhei­d rond het coronaviru­s gaf Estée Lauder in plaats van de gebruikeli­jke driemaande­lijkse outlook nu slechts een prognoses voor de tweede helft van zijn gebroken boekjaar af. Estée Lauder verwacht dat de omzet de komende zes maanden 0 tot 1 procent zal stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het lopende derde kwartaal zal naar verwachtin­g het meest worden geraakt door het coronaviru­s en uitmonden in een omzetkrimp.

De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachtin­g in de tweede jaarhelft uitkomen tussen de 1,82 dollar en 1,91 dollar per aandeel.

Voor het hele boekjaar wordt een stijging van de omzet voorziet van 6 tot 8 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een groei van 7 tot 8 procent. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachtin­g uitkomen tussen de 5,60 en 5,70 dollar per aandeel. Het aandeel Estée Lauder noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 2,6 procent hoger.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname