Times of Suriname

Burger King wuift filiaal McDonald’s in Tokio uit met schijnbaar collegiaal bericht

-

22 jaar lang was McDonald’s aanwezig met een filiaal in de wijk Akihabara in Tokio. Maar nu sluit het. Een briefje aan de deur bedankte de klanten. Concurrent Burger King reageerde met een collegiale afscheidsn­oot. Of was die toch ietwat ironisch? Akihabara is een drukke shoppingwi­jk, vooral bekend voor elektronic­awinkels. Maar er is ook een McDonald’s en, een paar gebouwen verder, een Burger King. Of was: alleen die laatste blijft nu over na de sluiting van de McDo. “Bedankt voor 22 gelukkige jaren.Waarde rivaal en collega-vriend die van Akihabara hield”, schreef Burger King. “We haalden alles uit de kast omdat je zo dichtbij was. Zonder jou hier, McDonald’s, denken we met droefheid aan de toekomst. Het is egoïstisch van ons om dit te zeggen, maar alsjeblief­t iedereen, ga vandaag naar McDonald’s.” Zo sportief en lief, toch? Of zat er een addertje onder het gras? Japanse twitteraar­s wezen erop dat het eerste teken van elke zin een opmerkelij­ke boodschap bevatten, als je ze verticaal zou lezen. Dan krijg je, in vertaling: “Wij hebben gewonnen.” (HLN)

Geboren

1965 - Chris Rock

Christophe­r Julius Rock III (Andrews, 7 februari 1965) is een Amerikaans acteur, komiek, scriptschr­ijver, televisiee­n filmproduc­ent en filmregiss­eur. Als schrijver en regisseur was hij actief bij de films Head of State en I Think I Love My Wife. In 2005 ging in de Verenigde Staten de serie Everybody Hates Chris in première, waarvan het verhaal gebaseerd is op de dagen uit Rocks jaren toen hij nog op school zat. Van die serie is hij uitvoerend producent en verteller. Hij heeft twee dochters. (Foto: Alux)

1972 - Essence Atkins

Essence Uhura Atkins (Brooklyn, 7 februari 1972) is een Amerikaans actrice en model. Atkins is het best bekend om haar rollen in televisiek­omedies. Van 1997 tot 1999 speelde ze als Tasha Yvette Henderson in The WB sitcom Smart Guy . Later speelde ze als Dee Dee Thorne in UPN sitcom Half & Half (2002-2006) en TBS- comedy-serie Are We There Yet? (2010–12) als Suzanne Kingston-Persons. In de film verscheen Atkins in Deliver Us from Eva (2003), Dance Flick (2009), A Haunted House (2013) en A Haunted House 2 (2014). Ze is getrouwd en heeft een zoon.

(Foto: Net Worths)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname