Times of Suriname

Ophef in VS: ‘charmante’ tvchirurg die vrouwen zou verkrachte­n mogelijk vals beschuldig­d

-

Een bekende Amerikaans­e chirurg en zijn vriendin die al anderhalf jaar verdacht worden van het drogeren en misbruiken van twee vrouwen, gaan zeer waarschijn­lijk niet de gevangenis in. Volgens de procureur heeft zijn voorganger een puinhoop van de zaak gemaakt en er is veel te weinig bewijs om de twee überhaupt te vervolgen. Alle aanklachte­n zijn ingetrokke­n.

De kwestie rondom Grant William Robicheaux (38), een topchirurg die in 2014 meedeed aan een populair Amerikaans realitypro­gramma, trok in 2018 internatio­nale aandacht. De autoriteit­en in Californië kondigden de strafrecht­elijke rechtszaak met veel bombarie aan en brachten het bericht naar buiten dat de arts en zijn vriendin op grote schaal slachtoffe­rs hadden gemaakt.

Volgens de toenmalige procureur werden op de telefoons van de verdachten honderden shockerend­e filmpjes aangetroff­en van half bewusteloz­e vrouwen. De zaak kwam aan het licht doordat twee vrouwen naar de politie stapten. Een van de vermeende slachtoffe­rs ging na een feest in beschonken toestand mee naar het appartemen­t van Robicheaux. Daar kreeg de vrouw drugs en ze zou zijn misbruikt. Daar zouden ook videobeeld­en van zijn.

Het tweede vermeende slachtoffe­r had een vergelijkb­aar verhaal. Zij zou Robicheaux en Riley in een bar hebben ontmoet en dronken zijn meegegaan. De verdachten hebben altijd ontkend dat er sprake was van verkrachti­ng. Todd Spitzer, de nieuwe officier van justitie, lijkt het tweetal te geloven en beschuldig­t zijn voorganger ervan dat hij het publiek bewust heeft misleid met niet-concrete en onvolledig­e informatie, vooral met betrekking tot de foto’s. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname