Times of Suriname

Ajax boekt enorme winst

-

VOETBAL Ajax heeft over de laatste zes maanden van 2019 een nettowinst geboekt van 53 miljoen euro, zo heeft de Amsterdams­e club gisteren bekendgema­akt. Het totale eigen vermogen steeg met 51,7 miljoen euro naar 261,7 miljoen euro.

Ajax dankt de flinke winst voor een groot deel aan de opbrengste­n uit transfers. Mede door de verkoop van Matthijs de Ligt naar Juventus (75 miljoen euro) en Kasper Dolberg naar OGC Nice (20 miljoen euro) heeft de club een positieve transferba­lans van 54 miljoen euro, zelfs al werd er flink betaald voor spelers als Edson Álvarez, Razvan Marin en Quincy Promes. De transfer van Frenkie de Jong voor 85 miljoen euro naar FC Barcelona werd door Ajax, dat een gebroken boekjaar kent, al meegenomen bij de cijfers over het eerst half jaar van 2019.

Tegenover de klinkende winst staat dat de kosten met 16 miljoen euro zijn gestegen tot 93,1 miljoen euro. Dit is vooral het gevolg van de verhoogde salarissen voor spelers als Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres, nadat zij afgelopen zomer hun contract verlengden. Naar verluidt, liggen de hoogste jaarsalari­ssen in de Johan Cruijff ArenA nu rond 5 miljoen euro.

De netto omzet van Ajax bedroeg 110,4 miljoen euro en dat is een stijging van 6,2 miljoen euro ten opzichte van het tweede half jaar van 2018. De club haalde meer omzet uit de verkoop van seizoenkaa­rten, business seats en skyboxplaa­tsen en ook merchandis­e leverde meer op, nadat Ajax indruk maakte door de halve finale van de Champions League te halen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname