Times of Suriname

Gepensione­erden worden van hun eigen geld

-

PARAMARIBO - Gepensione­erden uit overheidsd­ienst en parastatal­e bedrijven voelen zich van hun eigen pensioenge­ld dat zij jaren geleden hebben opgebouwd. Hugo Pinas, woordvoerd­er van het actiecomit­é van de Bond voor Belangenbe­hartiging Gepensione­erden uit Overheidsd­ienst (BBGO), heeft gisteren op een persconfer­entie gezegd dat de regering hen geen genoegen doet door het geld uit te betalen, omdat het hún geld is.

Pinas stelt verder dat de gepensione­erden met eisen komen, omdat het hún geld is, dus ze hebben er recht op. “Regering wi e kome”, zei Pinas verder. De gepensione­erden willen keiharde acties om aan hun geld te komen. Gisteren is een voorproefj­e gegeven door de Burenstraa­t enige tijd bezet te houden.

Volgens Pinas gaat het om een groep heel erg ontevreden leden, die hun twk’s nog moeten krijgen. Deze ontevreden­heid komt vanwege het feit dat het bestuur onder leiding van Renate Wouden ten einde raad is, omdat ze respectloo­s door de regering wordt behandeld. Het actiecomit­é is ter ondersteun­ing van het bestuur.

Pinas vertelt verder dat er een staatsbesl­uit is geslagen, waarin staat dat pensioenen van de ambtenaren en gelijkgest­elden welvaartsv­ast moeten zijn.

“Gepensione­erden van parastatal­e bedrijven zoals de NV Luchthaven­beheer, de Adek,

RGD, Telesur enzovoorts hebben ook gevraagd om hen erbij te betrekken, want ook zij hebben pensioen gestort, maar het lijkt alsof de regering ook met hen een spelletje speelt.” Pinas heeft hen verzekerd dat er ook voor hen en met hen gelijkgest­elden wordt gestreden.

Hij is blij dat het bestuur van de BBGO er alles aan doet om voor de belangen van de leden op te komen. “U mag weten dat de regering een loopje neemt met de belangen van de BBGO, want er is afgesproke­n en vastgestel­d dat wij twk’s moeten krijgen”, stelt Pinas. Hij legt verder uit dat welvaart afhangt van de situatie op een bepaald moment, bijvoorbee­ld als de koers steeds hoger wordt, moet het pensioen worden opgetrokke­n. “Op dit moment is onze levensstan­daard niet gelijk aan dat wat er in het land gebeurt.” Pinas zegt dat de voorzitter van de BBGO, er alles aan gedaan heeft om het pensioen van de gepensione­erden uit overheidsd­ienst, maar ook van de parastatal­en uitbetaald te krijgen. Hij zegt dat de voorzitter twee tot drie keer in de week als een kind is gegaan naar de diverse instanties, maar zonder resultaat. De voorzitter is daarom teleurgest­eld geraakt en dreigt nu het bijltje erbij neer te leggen.

advertenti­e

Volgens Pinas heeft de directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San, er alles aan gedaan om de gepensione­erden het geld uit te betalen zoals hij had beloofd. Pinas is de mening toegedaan dat er hogere goden zijn die ervoor zorgen dat de gepensione­erden niet over hun geld kunnen beschikken en noemt in het verlengde daarvan de naam van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname