Times of Suriname

Kleding kleuter versierd met Pro Life-dozen

-

PARAMARIBO – De kleding van de driejarige Janea Lepelblad was gisteren in verband met carnaval versierd met Pro Life-dozen. Haar moeder Janelle Oosterling heeft dit ontworpen.

Oosterling zegt aan de krant dat zij modeontwer­pster is en docent Beeldende Vorming op de Kweekschoo­l. Zij kiest elk jaar een bedrijf uit die zij promoot. Dit keer heeft zij voor Pro Life gekozen, omdat zij de melk dagelijks gebruikt. Zij koos voor het onderwerp melk, omdat melk belangrijk is voor kinderen. De melkdozen heeft zij gespaard om te tonen dat die gerecycled kunnen worden. Als modeontwer­pster doet zij het voor zichzelf, maar ook om haar studenten en de samenlevin­g te tonen dat het geen rommel is, maar weer gebruikt kan worden. Zij heeft een blauwe jurk voor haar dochtertje gemaakt en die versiert met Pro Life-dozen. Ook heeft zij een kroontje, ketting, ring, oorbellen en schoenen van de dozen voor haar gemaakt. Toen zij de kleuter naar de Khargi Vishnudatt­school bracht, keken alle leerkracht­en, ouders en leerlingen naar het meisje, omdat zij de moeder heel creatief vinden. Het kind zag er anders uit dan de andere kinderen die gekochte kleding aanhadden. De kinderen liepen in verband met carnaval een optocht op de markt aan de Derde Rijweg. Oosterling geeft voorts aan dat zij in 2010 winnaar is geweest van een fashion evenement. Sindsdien begon zij zich te bewijzen door milieuvrie­ndelijk materiaal te gebruiken. Zij geeft aan dat zij op de verjaardag van haar dochtertje snoepzakke­n had gemaakt van dozen van Pro Life en More-sap. WJ

 ??  ?? De jurk van deze kleuter was gisteren versierd met Pro Lifedozen in verband met carnaval.
(Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
De jurk van deze kleuter was gisteren versierd met Pro Lifedozen in verband met carnaval. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname