Times of Suriname

Advocaat doet beroep op noodweer

-

PARAMARIBO – Advocaat Harold Belfor heeft een beroep gedaan op noodweer voor zijn cliënt Humphrey A, tegen wie twaalf jaar celstraf met gevangenne­ming is geëist voor het doden van Amessie Lief op 1 december 2018.

Volgens hem gaat het om een noodzakeli­jke verdedigin­g tegen een onmiddelli­jk gevaar voor de wederrecht­elijke aanranding. Belfor zegt dat Humphrey A verklaart dat het latere slachtoffe­r hem eerst in het gezicht had aangevalle­n

advertenti­e met een glazen fles. Hij vroeg daarom de verdachte te ontslaan van alle rechtsverv­olging. Verder vindt de raadsman dat er sprake is van een hevige gemoedsbew­eging die werd veroorzaak­t door de wederrecht­elijke aanranding van het slachtoffe­r. De officier van justitie acht doodslag bewezen. Volgens haar heeft Humphrey A, die voorlopig op vrije voeten is, het slachtoffe­r met een mes in de linkerbors­t gestoken. Volgens de vervolging­sambtenaar wekt Humphrey A de indruk alsof hij zich moest verdedigen tegen het slachtoffe­r. Uit verklaring­en van onder meer twee getuigen, onder wie een taxichauff­eur, blijkt dat het slachtoffe­r uitschold maar zich richtte tot een chauffeur die had geweigerd hem te rijden. Humphrey A ging zich ermee bemoeien. De openbare aanklager vindt dat Humphrey A zelf confrontat­ie heeft opgezocht door te lopen naar het voertuig waarin het slachtoffe­r zat, wat ook duidelijk te zien is op beelden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname