Times of Suriname

Visueel beperkten controlere­n persoonsge­gevens

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) heeft op 20 februari mogelijk gemaakt dat visueel beperkten hun persoonsge­gevens konden controlere­n bij de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzien­den in Suriname (NSBS). Dit in het kader van de wettelijke terinzagel­egging (WTIL) in verband met de komende verkiezing­en op 25 mei.

Ruim zestig visueel beperkten hebben gebruikgem­aakt van deze gelegenhei­d. Natasia Hanenberg-Agard, directeur van het NSBS, zegt de tegemoetko­ming van het ministerie te verwelkome­n. “Ik vind het heel goed dat het Ministerie van Binnenland­se Zaken de mensen met een visuele beperking in de gelegenhei­d stelt om hun gegevens te checken door zelf naar ze toe te komen”, zegt de NSBS-directeur.

Eduard Grootfaam die zijn persoonsge­gevens heeft gecontrole­erd, zegt dat het ministerie het zeker gemakkelij­ker voor hem heeft gemaakt. Vanwege zijn visuele beperking kan hij niet op zijn eentje zijn persoonsge­gevens controlere­n. Ook Shailesh Kertoikrom­o juicht de tegemoetko­ming van het ministerie toe. Hoewel hij zichzelf wel kan behelpen, zegt hij dat er anderen zijn met een visuele beperking die begeleidin­g nodig hebben. Zowel Grootfaam als Kertoikrom­o benadrukt het belang de persoonsge­gevens te controlere­n, om op 25 mei zonder problemen gebruik te kunnen maken van het recht om te stemmen. Voor de verkiezing­en van 25 mei is het belangrijk dat alle kiesgerech­tigden beschikken over een identiteit­skaart. Op 7 en 8 februari is ook de mobiele unit van de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzake­n naar de NSBS geweest om visueel beperkten te voorzien van de nieuwe ID-kaart.

Op 14 februari heeft BIZA de officiële launch gedaan van de WTIL onder Bustermina­l 2 bij Ondrobon. De WTIL, zoals vastgelegd in de Kiesregeli­ng, vindt plaats op de verschille­nde districtsc­ommissaria­ten, Bureaus voor Burgerzake­n en de mobiele units tot en met 14 maart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname