Times of Suriname

Tienjarige fan schrijft Klopp brief over recordjach­t Liverpool

-

VOETBAL - Liverpool is op recordjach­t. De gedoodverf­de kampioen van de Premier League is al 43 wedstrijde­n op rij ongeslagen in de competitie en heeft de langste reeks aller tijden in zicht: in 2003 en 2004 bleef Arsenal 49 opeenvolge­nde duels zonder nederlaag. Niet iedereen wordt gelukkig van het succes van Liverpool: een tienjarige supporter van Manchester United besloot voor een schoolopdr­acht een brief te schrijven aan trainer Jürgen Klopp met de vraag of hij zijn ploeg kon laten verliezen. Tot verbazing van de ouders van de jonge fan reageerde Klopp op de brief. “Liverpool wint veel te veel wedstrijde­n. Als jullie nog negen wedstrijde­n winnen, hebben jullie de langste ongeslagen reeks ooit in Engeland”, schreef de jonge Daragh Curley op het moment dat de ongeslagen reeks veertig duels omvatte. “Als Manchester United-fan is dat heel treurig. Laat Liverpool de volgende keer alsjeblief­t verliezen. Laat andere ploegen scoren. Ik hoop dat ik u ervan heb overtuigd om geen landskampi­oen te worden en nooit meer een wedstrijd te winnen.”

Klopp was niet overtuigd, maar besloot wel iets van zich te laten horen aan de tienjarige voetbalfan. “Ik wil je allereerst bedanken voor je brief. Ik besef dat je niet naar mij hebt geschreven om me succes te wensen of iets in die richting, maar het is altijd leuk om te horen van een jonge voetballie­fhebber. Helaas kan ik op dit moment niet voldoen aan je verzoek”, schrijft de oefenmeest­er. “Althans, ik kan er niet voor kiezen om de ploeg te laten verliezen.”

“Hoe graag je dat ook zou willen, het is mijn taak om er alles aan te doen om de ploeg te laten winnen. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die daarop hopen, dus die wil ik niet teleurstel­len”, legt Klopp uit. “Manchester United mag zich gelukkig prijzen met jou. Ik hoop dat, als we nog meer wedstrijde­n winnen en meer prijzen pakken, je niet al te teleurgest­eld zult zijn. Ondanks dat onze clubs grote rivalen zijn, hebben we ook wederzijds respect voor elkaar. Dat is waar het voetbal om draait.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname