Times of Suriname

Kickbokser Hari eind juni voor het eerst in actie

-

KICKBOKSEN Badr Hari zal eind juni voor het eerst in de ring staan sinds zijn verloren gevecht met Rico Verhoeven. De Marokkaans­e kickbokser komt op 20 juni in Ahoy Rotterdam in actie tegen een nog onbekende tegenstand­er. Kicksportb­ond Glory maakt op 29 februari bekend tegen wie Hari het zal opnemen. Dat gebeurt bij Glory 75 in Utrecht, het eerste kickboksga­la van de internatio­nale bond in 2020.

Hari moest in december zijn wereldtite­lgevecht met Rico Verhoeven in de GelreDome opgeven vanwege een enkelbless­ure. Hij liep in de derde ronde schade op aan zijn enkelband. De geboren

Amsterdamm­er kon de training eind januari hervatten. Hari (35) tekende in 2019 een contract voor zes gevechten bij Glory, waarvan hij er twee achter de rug heeft. De voormalige K1kampioen heeft zijn zinnen gezet op de wereldtite­l zwaargewic­ht bij Glory. In 2016 verloor Hari een eerste gevecht tegen regerend kampioen Verhoeven (waarbij de kampioensr­iem overigens niet op het spel stond) doordat hij moest opgeven met een armblessur­e. Nadat Hari ook in GelreDome geblesseer­d moest opgeven, beloofde Verhoeven een derde gevecht aan zijn rivaal. De Marokkaan had tot hij geblesseer­d raakte de overhand en

Verhoeven kreeg twee keer acht tellen van de scheidsrec­hter.

De kans dat Verhoeven in juni al tegen Hari gaat vechten, lijkt nihil. Jamal Ben Saddik is hoogstwaar­schijnlijk de eerstvolge­nde kickbokser die Verhoeven mag uitdagen in een titelgevec­ht. De Antwerpse Marokkaan verwacht in het najaar tegenover de wereldkamp­ioen te staan. Hari vocht eenmaal eerder onder de vlag van Glory in Ahoy. In maart 2018 won hij na een jurybeslis­sing van Hesdy Gerges, maar wegens dopinggebr­uik werd die partij ongeldig verklaard. Hari werd voor negentien maanden geschorst. (Nusport)

 ??  ?? Badr Hari zal eind juni voor het eerst in de ring staan, sinds zijn verloren gevecht met Rico Verhoeven. (Foto: AD)
Badr Hari zal eind juni voor het eerst in de ring staan, sinds zijn verloren gevecht met Rico Verhoeven. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname