Times of Suriname

Broki neemt doelman Sousa over van Notch

-

VOETBAL - Doelman Paulo Santos Sousa van Notch die de overstap heeft gemaakt naar Broki, zal vandaag in het doel staan. Dit wordt bevestigd door trainer Henry Kia van Broki. Op het Zichemspor­tcomplex speelt Broki in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond tegen Bintang Lahir. De wedstrijd staat geprogramm­eerd voor 16.30 uur.

Kia zegt dat Broki een paar spelers heeft overgenome­n tijdens het tussentijd­se transferse­izoen, en dat de zaken van de Braziliaan­se doelman al rond zijn, waardoor hij onder de lat kan staan. Over de andere spelers weet Kia nog niet te melden of hun zaken al rond zijn. De oefenmeest­er geeft aan dat geen enkele speler die in de basis start bij Broki, is vertrokken. Hij noemt de toevoeging van Santos Sousa een goede, want hij kan het team naar grotere hoogte brengen. “De concurrent­iestrijd wordt hierdoor alleen maar beter.” Kia geeft verder aan dat de wedstrijd tegen promovendu­s Bintang Lahir een heel belangrijk­e is. “Het team dat deze wedstrijd wint, eindigt op de derde positie in deze klasse. Momenteel bezet onze tegenstand­er de derde plaats en wij zijn vlak erachter.” Het team uit Meerzorg heeft vijftien punten en Broki heeft veertien. Kia zegt dat Bintang Lahir een goed team is en heel gevaarlijk kan zijn. “Ik heb wel geen enkele wedstrijd van het team kunnen analyseren, maar heb wel beelden gezien waarin het in actie is. Vooral die Sordjo’s en Vangelino Sastromedj­o ‘zijn in goede doen’.”

Bintang Lahir heeft na de nederlaag tegen PVV (0-2) niet meer verloren. Het team won vier wedstrijde­n op rij. In deze reeks werden teams als SNL (2-0) en Transvaal (21) aan een kant gezet. Broki heeft ook zijn twee laatste wedstrijde­n gewonnen. Overige wedstrijde­n:

Notch-Inter Wanica (Brunswijks­tadion), West United-Inter Moengo Tapoe (Vriesdespo­rtcomplex) en Santos-SNL (Pierkhanst­adion). Transvaal-A Coconut (Andre Kamperveen­stadion).

zaterdag:

Zondag:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname