Times of Suriname

“Nu luistert Rihanna naar mijn muziek”

-

Chinsea Lee alias Shenseea heeft Jamaica’s dancehall scene veroverd met haar stem en stijl en richt haar pijlers nu op de rest van de wereld. De 23-jarige Jamaicaans­e artiest lanceerde vorige maand haar tournee door Europa. Ze is trots op haar prestaties want ze gaf tijdens een interview te kennen dat zelfs haar idool nu naar haar muziek luistert.

“Ik luisterde vroeger naar Rihanna. Nu luistert Rihanna naar mijn muziek.” Aldus Shenseea die aangaf dat ze een internatio­nale artiest wil worden. Rihanna heeft publiekeli­jk te kennen gegeven dat ze Shenseea’s Blessed een mooi nummer vindt. Shenseea tekende vorig jaar een contract van de grote Amerikaans­e muziekmaat­schappij Interscope. Enkele maanden daarna scoorde ze een hit met Blessed welke al meer dan 36 miljoen keer is bekeken op YouTube. Blessed wordt echter beschouwd als een controvers­ieel nummer in Jamaica vanwege de muziekvide­o. Shenseea werd bekend vanwege de bikinifoto’s die ze plaatste op internet maar werd razend populair dankzij haar samenwerki­ng met Vybz Kartel aan het nummer genaamd

Ze heeft inmiddels meer dan 2 miljoen volgelinge­n op

21 Savage, Cardi B en Drake zijn ook dol op de muziek van Shenseea. Shenseea werkt momenteel samen met haar Interscope collega Rvssian. Ze hebben samengewer­kt aan het nummer IDKW welke al meer dan 4 miljoen keer is bekeken sinds het in midden januari werd geplaatst op YouTube. IDKW klinkt heel bekend want ze hebben Buju Banton en Wayne Wonder’s 1992 dancehall classic Bonafide Love in een nieuw jasje gestoken.

Shenseea heeft inmiddels nog een controvers­ieel nummer uitgebrach­t namelijk Als je wilt weten waarom het controvers­ieel is kan je het vinden op YouTube. Vind jij dat Shenseea de nieuwe Dancehall Queen is? Welk nummer van Shenseea is jouw all time favorite?

(The Guardian/ Foto: Pinterest)

 ??  ?? Loodi.
Instagram.
Potential Man.
Loodi. Instagram. Potential Man.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname