Times of Suriname

Meer winst voor Allianz

-

ILLINOIS - Deere & Co heeft over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen, maar de winstgeven­dheid wel zien toenemen en herhaalde de winstverwa­chting voor het hele jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs na publicatie van de resultaten van de Amerikaans­e fabrikant van landbouwma­chines.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 4 procent naar 7.631 miljoen dollar, terwijl de winst zoals deze toekomt aan de aandeelhou­ders van de ondernemin­g juist met 4 procent steeg naar 517 miljoen dollar. Per aandeel betekende dit een winst van 1,63 dollar en dat was beduidend meer dan de 1,27 dollar waar analisten die vooraf waren gepolst door FactSet van uitgingen.

Deere merkte op de eerste tekenen van stabilisat­ie te zien in de Amerikaans­e agrarische sector . “Het vertrouwen van boeren, hoewel nog altijd ingetogen, is verbeterd, deels in de hoop dat de handelsspa­nningen afnemen en er meer agrarische producten geëxportee­rd zullen worden”, aldus CEO John May van Deere. De ondernemin­g hield vast aan de eerder geformulee­rde verwachtin­g voor de nettowinst voor dit jaar van 2,7 tot 3,1 miljard dollar. Het aandeel Deere & Co noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 8,1 procent hoger. (Beursduive­l/Foto: Case Knives) MṺNCHEN Allianz heeft in het vierde kwartaal van 2019 een licht lager operatione­le winst gerapporte­erd ten opzichte van een jaar eerder, maar in heel 2019 steeg de winst wel. Dit maakte de Duitse verzekeraa­r gisterocht­end bekend.

Het operatione­el resultaat daalde in het vierde kwartaal met 0,7 procent van 2.770 miljoen euro naar 2.751 miljoen euro. De pijn zat bij de schadeverz­ekeringsta­k waar een daling van 42,3 procent moest worden genoteerd. Deze divisie droeg in het vierde kwartaal van 2018 juist nog het meeste bij aan het resultaat.

De omzet van Allianz steeg afgelopen kwartaal met 7,0 procent naar 35,5 miljard euro.

Op nettonivea­u was er sprake van een winststijg­ing met 9,5 procent naar 1,9 miljard euro in het vierde kwartaal van 2019.

In heel 2019 stegen de inkomsten met bijna 8 procent. Operatione­el steeg de winst met 3,0 procent en de nettowinst nam met 6,1 procent toe tot 7,9 miljard euro. De solvabilit­eitsratio van het bedrijf was eind vorig jaar 212 procent eind december. Ultimo december 2018 was dit nog 229 procent. Op kwartaalba­sis steeg de solvabilit­eit wel, met 10 procentpun­t. Verder kondigde Allianz een aandelenin­koopprogra­mma aan ter waarde van 1,5 miljard euro. Het dividend wordt verhoogd met 6,7 procent naar 9,60 euro per aandeel.

Voor 2020 mikte Allianz op een operatione­le winst van 12,0 miljard euro, 4,3 procent meer dan de vorige richtlijn met een marge aan de onderen bovenkant van 500 miljoen euro. Verder zei de verzekeraa­r op koers te liggen met zijn ‘Renewal Agenda 2.0’. (Beursduive­l/Foto: Allianz

Global Corporate)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname