Times of Suriname

Mamahond en zes pups overleven als bij wonder in bittere kou en worden net op tijd gered

-

Een moeder kan ongelofeli­jke dingen doen als het om de beschermin­g van haar kinderen gaat. Ook in de dierenwere­ld. Nadat een straathond samen met haar zes hongerige pups in de sneeuw werd gevonden, bleek dat de puppy’s al drie weken oud waren. Hoe de mamahond erin slaagde in de bittere kou haar kleintjes in leven te houden, is een raadsel.

Hond Snowbelle werd samen met de zes kleine pups aangetroff­en in de sneeuw nabij Red Lake, in de Amerikaans­e staat Minnesota. Een familie stootte toevallig tijdens een wandeling in het bos op de honden. Rondom de viervoeter en haar kleintjes was de sneeuw gesmolten, doordat het gezinnetje dicht bij elkaar had gelegen om zo warm mogelijk te blijven. De lokale familie bracht de dieren met de auto naar dierenorga­nisatie Red Lake Rosie’s Rescue. Daar ontdekten medewerker­s dat Snowbelle zo uitgehonge­rd was dat ze geen melk meer produceerd­e. Het lijkt er dus op dat de redding van de honden geen moment te laat kwam. Na enkele dagen lekker warm vertoeven in de opvang en aangesterk­t door gezonde voeding kon Snowbelle haar eigen pups weer opnieuw melk geven.

“Dit verhaal toont aan hoe belangrijk opvang en voeding voor dieren is in onze harde winters”, klonk het bij Red Lake Rosie’s Rescue. “We hebben geen idee hoe Snowbelle en haar pups dit hebben kunnen overleven.” Intussen hebben verschille­nde pups al een warme thuis gevonden. Ook Snowbelle, die met veel liefde wordt opgevangen door een gastgezin, wordt normaal gezien snel geadopteer­d. (HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname