Times of Suriname

Vader vermoordt zoon

-

PARAMARIBO Vader AK heeft zijn zoon Tony Persaud (38) aan de Welgedacht Cweg vermoord. De politie heeft de vader aangehoude­n en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Er staan twee huizen op het erf en de vader woont in een van ze. Het andere huis wordt bewoond door de zoon, zijn vrouw en zeven kinderen van wie het oudste kind zeventien jaar en het jongste vier jaar is.

De vader en zoon leefden al geruime tijd in onmin met elkaar. Telkens als de vader onder invloed van alcohol verkeerde, schold hij zijn zoon en zijn gezin uit en bedreigde hen met de dood. Zaterdagav­ond was dat weer het geval. De vader kwam onder invloed van alcohol thuis en begon zijn zoon uit te schelden en met de dood te bedreigen. De zoon die ook dronken was, liep naar zijn vader om rekenschap te vragen en duwde hem krachtig, waardoor de man op de vloer kwam te vallen. Vervolgens liep het latere slachtoffe­r terug naar zijn woning en zat onder een afdakje bier te drinken. De vader stond op en liep met een scherp voorwerp naar de zoon. Hij bracht zijn zoon verwonding­en toe, waardoor het slachtoffe­r op de grond viel. Het slachtoffe­r had verwonding­en aan de rechterhan­dpalm en rechterlie­s. Toen de vrouw van het slachtoffe­r zag dat haar man niet meer bewoog, schakelde zij de politie in.

Een arts stelde de dood vast. De man is overleden als gevolg van bloedverli­es door de opgelopen verwonding­en. De politie heeft het ontzielde lichaam in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. Zij hield de verdachte aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname