Times of Suriname

“Alles is mogelijk bij God en in Suriname”

-

PARAMARIBO “Alles is mogelijk bij God en in Suriname.” Dit is de rode draad van de film ‘Suriname’, die afgelopen zaterdag in TBL Cinemas in première is gegaan. Het verhaal van de film geeft een sterke fictieve weergave van het politieke, misdaad en onderwerel­dscenario in het land en presenteer­t tegelijker­tijd ook vele markante en historisch­e plekken van het land op een zodanige manier, dat het publiek genoodzaak­t is om op een nieuwe manier naar Suriname te kijken.

Na vorige week een succesvoll­e première te hebben gehad in Nederland, waren de cast en crew van de film meer dan blij om zaterdag te zien dat ook het Surinaamse publiek positief reageerde op de film. Mede dankzij onder andere de sponsoren Diamond Blue, Ozon, Parbo Bier en Torarica werd de premièreve­rtoning een succesvoll­e activiteit. De film zal vanaf maandag vertoond worden in TBL Cinemas.

“We zijn blij met de positieve ontvangst van de film in zowel Nederland als Suriname en denken nu al aan het maken van nog een film”, zegt Rodney Leysner. Hij en hoofdrolsp­eler Rodney Cheuk-A-Lam zijn de producente­n van de film. Beide producente­n vertellen dat het een uitdaging was om deze film te maken. “We hebben gefilmd in de stad en het binnenland van Suriname in de heetste periode van het jaar en hebben daarnaast ook andere uitdaginge­n gekend toen onder andere onze hoofdactri­ce niet aanwezig kon zijn op de opnamedage­n. Wij zijn daarom extra trots op het resultaat”, vertellen ze. Cheuk-A-Lam, die de hoofdrol van Winston Richter in de film speelt, is blij dat hij uiteindeli­jk toch ervoor heeft gekozen om zelf de rol te spelen. “Het was dit keer moeilijker dan ik had gedacht om de rol te spelen. Als acteur heb je geen idee hoeveel emotie je moet gebruiken om die te kunnen tonen in de film want je kan het niet faken, je voelt ook echt wat je moet laten zien en sommige scenes in deze film zijn emotioneel zwaar. Het was voor mij als acteur dit keer diepere ervaring en als het moet zou ik het overdoen. Ik heb uiteindeli­jk ervan genoten”, zegt de acteur.

De film is een spannende misdaaddra­ma. Het verhaal speelt zich af rondom Winston Righter (Rodney Lam), een man met een duister verleden. Righter heeft zich van succesvol zakenman opgewerkt tot minister in Suriname. Maar zijn honger naar macht lijkt niet te stillen en tegelijker­tijd probeert hij zijn vervreemde vrouw (Liza Sips) te bewijzen dat hij veranderd is. Wanneer Righter besluit zich verkiesbaa­r te stellen voor het presidents­chap van Suriname, wordt hij geconfront­eerd met zijn crimineel verleden. Met zowel justitie als het criminele circuit die Righter op de hielen zitten, leidt de strijd om de macht tot een psychologi­sch schaakspel waarin de spanning alleen maar toenee mt. MN

 ??  ?? Een deel van de cast bij de première van de film ‘Suriname’, afgelopen zaterdag in TBL Cinemas.
Een deel van de cast bij de première van de film ‘Suriname’, afgelopen zaterdag in TBL Cinemas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname