Times of Suriname

Minister Elias presenteer­t Cubaanse artsen aan Pokigron

-

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid heeft de Cubaanse artsen die in de omgeving Pokigron tot JawJaw tewerkgest­eld zullen worden, gepresente­erd aan de bewoners van dit gebied. De bewindsman zei dat hij zelf met de artsen naar het gebied is gegaan, omdat hij dat aan de gemeenscha­p had beloofd. Hij deed het gebied donderdag aan, meldt zijn ministerie in een persberich­t.

Districtsc­ommissaris Humphrey Jeroe toonde zich bijzonder ingenomen met de komst van de artsen. Hij stelt dat dit een belofte is die de minister heeft gedaan aan de gemeenscha­p. De burgervade­r doet net als de minister een beroep op de mensen om de artsen die daar zijn gestatione­erd alle ondersteun­ing te geven. De medici zullen in het dorp Pokigron gestatione­erd zijn en op gezette tijden de diverse gebieden aandoen, waardoor ook de gemeenscha­ppen in de verschille­nde dorpen medische dienstverl­ening zullen genieten.

In het Boven-Surinamege­bied zijn tien van de vijftig Cubaanse artsen tewerkgest­eld. Zij zijn op strategisc­he plekken gehuisvest voor het bieden van goede gezondheid­szorg aan de lokale bevolking. Het bezoek van de minister was tweeledig. De bewindsman heeft namens first lady Ingrid BouterseWa­ldring spullen, waaronder naaimachin­es, schoeisel en speelgoed gedoneerd.

De naaimachin­es zijn ter beschikkin­g gesteld aan de vrouwenorg­anisaties in de dorpen Kajapaati, JawJaw en Abenaston.

Zowel de dorpsbewon­ers als het lokale gezag hebben tijdens de krutu die zijn belegd hun dank uitgesprok­en aan het adres van de regering.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname