Times of Suriname

Veiligheid Wanica opgevoerd met lancering Safe City Project

-

PARAMARIBO - In het district Wanica is de veiligheid opgevoerd met de lancering van het Safe City Project. Vrijdag werden op twintig locaties in totaal zestig camera’s in gebruik genomen. Die moeten ervoor zorgen dat de veiligheid in dit district een boost krijgt.

President Desi Bouterse maakt zich sterk voor vele zaken en een factor waar er heel serieus naar gekeken wordt is de veiligheid. Voor vicepresid­ent (vp) Ashwin

Adhin is Wanica een district dat steeds verdergaat in ontwikkeli­ng. “En Wanica is een bedrijvig district. Volgens statistiek­en heeft geen enkel ander district in Suriname zoveel ontwikkeli­ng en investerin­g gekend in veiligheid”, hield de vp het publiek voor. De vp prees de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, voor de nieuwe ontwikkeli­ngen zijn ministerie rakende. Zo komt er een nieuwe lichting manschappe­n bij de politie, wat de veiligheid ten goede komt. Ook de investerin­g in voertuigen juicht de vp toe, want dat geeft de manschappe­n de gelegenhei­d om sneller in te spelen bij meldingen. Met de lancering van het Safe City project in Wanica ziet de vp een hoopvoller­e en veiligere toekomst voor elke burger van Suriname.

Dat de uitbreidin­g van dit project heeft plaatsgevo­nden in Wanica is voor districtsc­ommissaris Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost een voorrecht. “Ik heb een heel goed gevoel, vooral als het gaat om de veiligheid van de burgers”, klinkt een blije districtsc­ommissaris (dc). In het reguliere overleg dat dc Hankers heeft met diverse instanties zijn de locaties bepaald, na een analyse van waaruit de meeste klachten vanuit de burgerij binnenkome­n. Dit meldt de dc in een persberich­t van het Burger Informatie Centrum Wanica.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname