Times of Suriname

Storm zorgt voor schade

-

HOUTEN - Op diverse plekken in Nederland heeft de storm zondag voor schade gezorgd. Bij de brandweer ZuidHollan­d Zuid kwamen in de ochtend al veertig meldingen van overlast binnen. Er zijn nog geen meldingen over gewonden.

In de Tulpenstra­at in Sassenheim waaiden stenen van een zijgevel van een woning. Tientallen stenen zijn naar beneden gevallen. Op de Amerweg in Zwijndrech­t was de brandweer druk in de weer met het opruimen van rond vliegend isolatiema­teriaal. In Maassluis waaide een boom op de Westlandse­weg om. In Bodegraven kwam door de storm een zonnepanee­l van het dak. Door de harde wind vielen in Dordrecht glasplaten van een flat.

In Zeeland zijn bij de hulpdienst­en tientallen meldingen van stormschad­e binnengeko­men. In Vlissingen waaiden dakplaten van een woning aan Boterbloem­laan. Op de A29 bij Willemstad waaide een caravan om.

Op de A12 kwam

bij

het

Gelderse Bennekom een aantal bomen op de weg terecht, die zijn inmiddels weer weggehaald.

Het weerstatio­n Vlissingen heeft zondagocht­end een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is de vierde storm in amper twee weken tijd een feit, meldt Weerplaza. Er werd een uitschiete­r waargenome­n van 111 kilometer per uur.

Het stormveld woedt tot in de middag vooral langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust en zorgt voor hoge golven van ongeveer 4 meter. In de namiddag neemt de wind in kracht af. Weerplaza spreekt ook van een kleddernat­te zondag: bij Voorschote­n en De Bilt is al ruim 25 millimeter regen opgevangen in de regenmeter­s.

Deze storm is de vijfde deze winter. Pas één keer eerder werden in februari meer stormen geteld dan in dit jaar. Dat was in 1990, toen er negen dagen met storm werden genoteerd. We evenaren nu het jaar 2002 met zes stormdagen, aldus het weerbureau.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname