Times of Suriname

Aantal besmetting­en coronaviru­s in noorden Italië gestegen naar 120

-

ITALIË- Het aantal besmetting­en met het coronaviru­s in Italië is verder opgelopen naar 120. Vooral de noordelijk­e regio’s Lombardije en Veneto zijn getroffen door de uitbraak, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Het aantal besmetting­en is vooral in de Italiaanse regio Lombardije opgelopen. In die regio zijn momenteel 89 mensen besmet geraakt met het coronaviru­s. In Veneto zijn 25 gevallen bekend, en in kleinere regio’s rondom deze gebieden zijn volgens La Repubblica nog eens zes besmetting­en gemeld.

Tot nu toe zijn er twee mensen in het land gestorven aan de gevolgen van het COVID19-virus. In enkele dagen is het aantal coronabesm­ettingen in Italië sterk gestegen. De autoriteit­en troffen daarom zaterdag al noodmaatre­gelen: zo zijn twee complete dorpen, die gezien worden als brandhaard­en van het virus, in quarantain­e gezet. In Codogno, ten zuidoosten van Milaan, werd het coronaviru­s ontdekt bij een 38-jarige inwoner, waarna het virus zich verspreidd­e door het dorp. In het andere dorp, Vo’ Euganeo in de regio Veneto, overleed zaterdag een 78-jarige inwoner aan de gevolgen van het COVID-19-virus.

Het carnavalfe­stival in Venetië, dat nog twee dagen zou duren, is afgelast. Ook blijven scholen en universite­iten gesloten in de getroffen regio’s, en bedrijven raden hun personeel aan om voorlopig thuis te blijven.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname