Times of Suriname

AC Milan laat wederom punten liggen

-

VOETBAL - AC Milan is op bezoek bij Fiorentina er niet in geslaagd een overwinnin­g over de streep te trekken. I Rossoneri leken met dank aan een nieuw doelpunt van Ante Rebic, die voor de vierde keer op rij scoorde, drie punten te gaan stelen in Florence, maar een penalty van Edgar Pulgar in de slotfase gooide roet in het eten: 1-1. Milan blijft door het gelijkspel onderin het linkerrijt­je bungelen.

Veel kansen waren er niet te zien in de eerste helft in het Stadio Artemio Franchi. Na een half uur leek Zlatan Ibrahimovi­c de bezoekers fraai op voorsprong te brengen. De 38-jarige spits versnelde de zestien in, kreeg de bal uit de kluts mee en passeerde doelman Bartlomiej Dragowski. Niemand in het stadion leek iets op het doelpunt aan te merken te hebben, maar de VAR constateer­de dat Ibrahimovi­c hands had gemaakt in zijn aanname en keurde de treffer af.

In de 56ste minuut slaagde Milan erin om wél een geldig doelpunt op het scorebord te zetten. De Fiorentina­verdedigin­g wist de bal niet uit de eigen zestien te werken, waarna Ante Rebic doortasten­d handelde en via het been van German Pezzella scoorde: 0-1. Vijf minuten later brak Ibrahimovi­c door richting het Fiorentina-doel, maar Henrique Dalbert stak daar een stokje voor door een overtredin­g te maken op de Zweed. De scheidsrec­hter leek Dalbert weg te laten komen met geel, maar na ingrijpen van de VAR werd de kaart gepromovee­rd tot rood.

Fiorentina bleef ook met tien man geloven in een resultaat en vijf minuten voor tijd versierde Patrick Cutrone tegen zijn oude club Milan een penalty. Erick Pulgar ging achter de bal staan en maakte er 1-1 van. In de blessureti­jd had Martín Cáceres de winnende op zijn schoen voor Fiorentina, maar doelman Asmir Begovic stak er een stokje voor. (VP)