Times of Suriname

IMT laat dure punten liggen

-

VOETBAL – Inter Moengo Tapoe (IMT), de huidige landskampi­oen, heeft zaterdag dure punten laten liggen in de strijd om het kampioensc­hap in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. De club uit Moengo kwam in Coronie op het L. Vriesdespo­rtcomplex op bezoek bij West United niet verder dan een 1-1 gelijkspel. IMT heeft nu achttien punten uit acht wedstrijde­n, terwijl West United nu dertien punten heeft uit negen partijen.

IMT is nog steeds ongeslagen, maar heeft een achterstan­d van drie punten op koploper Robinhood, dat eenentwint­ig punten heeft uit negen duels. IMT heeft nog een wedstrijd tegoed. Voor de club uit Moengo is deze remise zijn tweede op rij. Twee weken geleden werd 0-0 gespeeld tegen degradatie­kandidaat Inter Wanica, terwijl dit keer gelijk werd gespeeld tegen een middenmote­r. Trainer Jozef Joekoe van IMT zegt dat zowel tegen Inter Wanica als tegen West United zijn team tal van kansen heeft laten liggen. “Deze twee remises kunnen IMT aan het einde van het seizoen het kampioensc­hap kosten, maar het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren”, zegt de oefenmeest­er. IMT heeft nog één duel tegoed, dus als deze wedstrijd gewonnen wordt, dan komt IMT op gelijke hoogte met koploper Robinhood. Joekoe kon verzekeren dat de volgende competitie­zege niet lang op zich zal laten wachten.

Zaterdag kreeg Notch bezoek van Inter Wanica in het Ronnie Brunswijks­tadion en de club uit Moengo won overtuigen­d met 5-2. Bintang Lahir kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Broki op het A. Zichemspor­tcomplex. Santos ging met 2-3 ten onder tegen SNL in het A. Pierkhanst­adion en PVV won met 3-2 van Voorwaarts in het André Kamperveen­stadion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname