Times of Suriname

Messi schittert met vier goals

-

VOETBAL - Barcelona heeft zaterdag een ruime overwinnin­g in LaLiga geboekt. Het team van coach Quique Setién had geen kind aan het bezoekende Eibar, dat maar liefst vier doelpunten van Lionel Messi om de oren kreeg: 5-0. Door de zege is Barcelona, dat 55 punten heeft, nu de nieuwe koploper van LaLiga. Real Madrid verloor zaterdagav­ond bij Levante met 0-1 en blijft steken op 53 punten.

Messi opende na veertien minuten de score: na een pass van Ivan Rakitic kregen drie verdediger­s van Eibar de Argentijn niet van de bal en lag de bal in het net. In de laatste negen minuten voor rust sloeg Messi nog tweemaal toe. Na een slim passje van Arturo Vidal drong de Argentijn op snelheid de linkerkant van het strafschop­gebied binnen en eindigde zijn diagonale inzet laag in de rechterhoe­k: 2-0. Geklungel in de defensie van Eibar leidde de 3-0 van Messi. De Argentijn was niet zelfzuchti­g en bood Antoine Griezmann een dot van een kans. De Fransman liet zich echter aftroeven door Álvaro

Tejero, waarna Messi de bal alsnog in het doel schoot. De ruime achterstan­d ten spijt, Eibar zocht in de tweede helft nadrukkeli­jk naar een doelpunt. Marc-André ter Stegen moest enkele keren in actie komen en een treffer van Anaitz Arbilla werd wegens gevaarlijk spel tegen Gerard Piqué geannuleer­d. Een doelpunt van Samuel Umtiti werd evenmin goedgekeur­d, daar zowel hij als Clément Lenglet buitenspel stonden. De Jong maakte na een uur spelen zijn opwachting als vervanger van Sergio

Busquets en achttien minuten voor het einde debuteerde Martin Braithwait­e als azulgrana: hij nam de plaats van Griezmann in. Na een goede actie van de Deen op links tekende Messi van dichtbij voor de 4-0 en Marko Dmitrovic moest daarna ook nog de 5-0 incasseren. De doelman keerde de inzet van Braithwait­e, waarna Arthur de rebound benutte. Barcelona speelt over drie dagen het eerste Champions Leagueduel met Napoli en komend weekeinde wacht de topper tegen Real Madrid. (VP)

??  ?? Lionel Messi probeert een doelpunt te maken, terwijl doelman Marko Dmitrovic van Eibar probeert hem te stoppen. (Foto: Goal)